MRKONJIĆ: KIĆENJE TUĐIM PERJEM NIJE DOBRO

VRANJE

 

Milutin Mrkonjić, koordinator za izgradnju putne seoske infrastrukture i gradonačelnik Vranja Zoran Antić obišli su sela Moštanica, Ribince, Pavlovac i Neradovac. Cilj je bio kako pomoći meštanima da u što kraćem roku reše brojne probleme koji su napravljeni prilikom izgradnje Koridora 10.

Prilikom izgradnje načinjeni su propusti u samim projektima, dok za određene deonice projekti nisu ni predviđali prilaze pojedinim selima. Suočeni sa brojnim propustima prilikom izgradnje ovog značajnog putnog pravca meštani pomenutih sela su već dve godine ukazivali nadležnim republičim organima. Obraćali su se, kako kažu i ministarki saobraćaja Zorani Mihailović, prilikom njenog poslednjeg boravka u Vranju, ali na pomoć i razumevanje nisu naišli.

A problemi meštana nisu mali. Ne mogu da izađu sa seoskog na regionalni put, jedino mogu putnička kola pod uslovom da nije pala kiša koja ispod nadvožnjaka stvori pravo jezero. Vatrogasna kao ni kola hitne pomoći ne mogu da prođu ispod nadvožnjaka, niti postoji pasarela za decu koja idu u školu, ni autobusko stajalište.

Izgradnja auto puta je kapitalna investicija koja je jugu Srbije donela samo dobro. Velika je stvar da danas imamo završenu skoro polovinu Koridora 10 od Leskovca pa na ovamo, rekao je Mrkonjić.

Vranje Mrkonjic7 Vranje Mrkonjic 4 Vranje Mrkonjic 3

„Moja je dužnost da podsetim da je 2008. godine u Vranju doneta odluka da izgradnja Koridora 10 ide od Niša prema jugu, s obzirom da se tada razmišljalo  da se gradi samo od Niša do Dimitrovgrada. Zahvaljujući Socijalističkoj partiji Srbije i  Draganu Tomiću, predsedniku „Simpa“ odlučeno je  da se gradi i prema i  prema Vranju.

Kićenje tuđim perjem nije dobro. Koridor 10 i sve što se deševa u infrastukturi zacrtala je Vlada od 2008. do 2012. bez obzira ko je bio u toj Vladi, ali zahvaljujući pre svega socijalistima, odnosno meni. Završili smo projekte, obavili eksproprijaciju u šta je uloženo 100 miliona evra, izabrali izvođače, obezedili finansijska sredstva, otvorili gradilište. Završili smo severni kraj Koridora 10 u dužini od 150 kilometara i drugi deo Koridora za Novi Sad, zatim od  Preševa do Levosoja. To je delo Vlade u prethodnom mandatu. Sada ovaj deo završava aktuelna Vlada i ona radi dobro“, rekao je Mrkonjić.

Kod ovakvih kapitalnih investicija propusti su mogući, ali svi problemi su rešivi, samo treba imati sluha, smatra Mrkonjić. Zato je sa lica mesta pozvao generalnog direktora Koridora 10 Dmitra Đurovića koji je obećao da će poslati ekipu da obiđe sela u kojima su uočeni ovi problemi.

Vranje Mrkonjic 2 Vranje Mrkonjic 1

Ovi problemi nisu u nadležnosti grada, već Republike i mi smo upoznati sa tim, rekao je gradonačelnik Zoran Antić.

„Bezboj pisama i  raznorazna akta slali smo nadležnim organima,  Koridorima 10, Putevima Srbije i Ministarstvu saobraćaja, pokušavajući da pomognemo meštanima ovih sela. Ali odgovora  nije bilo. Nadam se da ćemo doći do rešenja“, zaključio je Antić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare