Most će biti završen kada se završe radovi na Trgu, staklena ograda već stigla

NIŠ

      Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, je obišla izložbu „Trg kralja Milana kroz vreme“ koju su organizovali Istorijski arhiv  i Narodni muzej i tom prilikom istakla da su radovi na renoviranju Trga poslednjih dana ubrzani, ali i da ona ne želi da licitira sa datumom završetka istih, odnosno da li će sve biti gotovo do 1.juna. Ukoliko se to ne dogodi, Grad će prvo krenuti sa kaznenim poenima prema izvođaču radova, sa čime je on upoznat, a potom će pustiti i bankarsku garanciju i od toga se neće odustati.

    „Ono što sa sigurnošću mogu da kažem je da most ne  može da se završi dok se ne završe radovi na Trgu. Kada ti radovi budu gotovi, počeće završni radovi na mostu. Ograda je stigla, staklena je i neće biti montirana dok ne bude popločan most da ne bi došlo do oštećenja. Kada sve bude završeno, pustićemo u rad i most i fontanu“, kazala je Dragana Sotirovski.

     Konstatovala je ovom prilikom da  renoviranje Trga predugo traje.

     „Nije opravdanje, ali je nama ovo zatečeno stanje. Ugovor i renoviranje Trga su dogovarali moji prethodnici i negde je red da  zbog ljudi  koji su bili u mandatu pre nas mi to dovedomo do kraja i završimo. Da je ova garnitura dogovarala radove, mislim da bi sve drugačije izgledalo i lično ja ne bih dozvolila da se sve ovo ovoliko razvlači, koliko god da je neko u pravu ili nije. Ono što je donekle opravdanje u ovom trenutku to je da je zbog korone dostava materijala bila mnogo teža od Italije do Mostara i od Mostara do Niša. Mi smo to uzeli kao neku vrstu opravdanja i izvođačima smo dali šansu da sve završe u nekom razumnom roku, ali se sve mnogo  meseci produžilo. Posle 1.juna nikakvu vrstu empatije prema izvođačima radova ne bi trabalo da imamo“, zaključila je Dragana Sotirovski.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare