Grad će u saradnji sa Univerzitetom završiti stanove za mlade naučnike

 NIŠ

                 Prema rečima gradonačelnice Niša, Dragane Sotirovski, Grad Niš je pokrenuo ideju da zajedno sa Univerzitetom završi zgradu u ulici Branka Krsmanovića, koja je namenjena mladim naučnicima.

                „Grad ima više interesa da se ova ideja realizuje. Najpre, jer dobijemo veliku stambenu kvadraturu na tom prostoru, a uloženo je i više od 300 hiljada evra, koja su za grad nepovratna sredstva i ono što je nama i najvažnije, to je da  konačno to gradilište privedemo kraju i ljudi koji tu žive, u  tom delu grada, dobiju uređen stambeni kompleks“, kaže Sotirovski.

                 Najveći interes Grada je, ističe ona, što će te stanove dobiti mladi naučnici,  koji bi trebalo da ostanu ovde. Samim tim što su rešili stambeno pitanje, mogu da zasnuju porodicu i ostanu da rade u Nišu, a to je za grad i najvažnije.

               „Ono što će, takođe, biti novina i o čemu razmišljamo i vrlo  smo blizu donošenja odluke, je da sledeći kompleks koji Gradska stambena agencija bude radila ne budu takozvani socijalni stanovi za kategorije koje nisu toliko platežne, već za  mlade bračne parove koji imaju između 20 i 30 godina, koji su zasnovali porodice, a bez stanova su. Oni bi imali prednost u kupovini tih stanova. Mislim da je to jedan od pravih načina da zadržimo mlade ljude ovde i nastave život u Nišu“, istakla je Sotirovski.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare