Monodrama „Nenapisana pisma“ u Vranju

VRANJE

Na velikoj sceni Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju, u ponedeljak, 18. aprila, glumica Narodnog pozorišta u Beogradu Vanja Milačić izvešće monodramu „Nenapisana pisma“ o čuvenoj slikarki Nadeždi Petrović.

Ova monodrama izvedena je premijerno pred čačanskom publikom u znak obeležavanja 148. rođendana najveće srpske slikarke Nadežde Petrović.

Glumica je izjavila da joj je drago što monodrama nastavlja svoj put gostovanjem u Vranju.

„Ukazano mi je poverenje i prilika da igram ženu čiju hrabrost i talenat obožavam, ženu koja je vodila tako uzbudljiv život, a posebno me privlači ta žena u Nadeždi Petrović koja nije želela da se ostvari na očekivan način. Srećna sam što ću se sresti sa vranjskom publikom koja je odnegovala mnoga glumačka imena ovih prostora i približiti im lik velike Nadežde Petrović. Radujem se susretu i druženju sa njima“, rekla je Milačić.

Književnica iz Čačka Milkica Miletić je oživela lik Nadežde Petrović u svom tekstu „Nenapisana pisma“, koji je za scenu adaptirala i režirala Nataša Radulović.

Scenografiju je uradila Marija Lukić Shabby Chic Design iz Čačka, kostim Marta Čkonjević studentkinja na dizajnu i oblikovanju tekstila na univerzitetu u Ljubljani. Originalnu muziku napisala je kompozitorka Ana Krstajić, kreativni ambasador nacionalne platforme „Srbija Stvara“.

Cena karte je 500 dinara. Početak predstave je u 20 sati.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare