Momirović posetio prodavnicu ,,Leon” u Vranju

VRANJE

Ministar trgovine Tomislav Momirović sa predsednikom Privremenog organa Slobodanom Milenkovićem obišao je kompaniju ,,Leon Conditors“ u Vranju i tom prilikom je u obraćanju lokalnim medijima rekao da je Vranje prethodnih nekoliko godina dobilo potpuno drugačiji izgled u smislu ekonomskog napretka i da je potrebno takvim trendom nastaviti i u narednom periodu.

Momirović je istakao da je ponosan što Vranje ima jednu ovakvu trgovinu i rekao da je siguran da će ona u perspektivi biti sinonim za ovaj grad, i da ova kompanija učestvuje u akciji ,,Bolja cena“ čime se kako kaže stvaraju uslovi za kupovinu proizvoda po nižim cenama i otvaraju mogućnosti za uštedu građanima Vranja.

,,Nakon odlaska kompanije Geoks iz Vranja uspeli smo da zaposlimo oko 600 ljudi. Prioritet za ovaj grad je dovođenje novog investitora, gde će  da se zaposli minimum 700 do 800 ljudi”, rekao je Momirović i dodao da je cilj da plate porastu na 1.400 evra, a da penzije budu 600 evra.

Milenković je naveo da je ova kompanija u prethodnih šest godina otvorila 15 maloprodajnih objekata na teritoriji Srbije sa namerom daljeg ulaganja i investiranja, da ima 570 zaposlenih i da lokalna samouprava kroz Lokalni akcioni plan za zapošljavanje podržava pre svega mala i srednja preduzeća. 

,,Tokom prošle godine izdvojeno je 11.5 miliona dinara sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i zapošljeno 200 radnika. Na kraju velika zahvalnost preduzeću Leon Conditors za sve što čini za naš grad, jer su oni društveno odgovorna kompanija i podržavaju sve manifestacije koje Grad sprovodi, kao i humanitarne akcije“, istakao je Milenković. 

PR kompanije ,,Leon Conditors“ Ilija Stojanović rekao je da su posebno ponosni na nagradu Privredne komore Srbije za uspešnost u 2023. godini.

,,U prethodnoj godini u okviru našeg trgovinskog lanca otvorena su četiri nova objekta i to dva u Nišu i po jedan u Kruševcu i Smederevu. Na taj način nastavljamo sa trendom širenja naše maloprodajne mreže, utičemo na smanjenje nezaposlenosti, a tako ćemo nastaviti i u narednom periodu“, rekao je Stojanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare