MLADIM TALENTIMA DO 40 HILJADA DINARA

LESKOVAC

Odlukom Gradskog veća, jednokratna finansijska podrška mladim talentima čija je prosecna ocena studiranja 10 iznosiće 40.000 dinara, oni koji imaju prosečnu ocenu od 9,5 do 9,9 dobijaće po 35.000 dinara, a studenti sa prosečnom ocenom od 9 do 9,5 30.000 dinara.
U cilju jačanja svesti o značaju preventivne zaštite, usvojen je predlog Pravila zaštite od požara zgrade Doma privrede (osmospratnice). Ova pravila bliže će odrediti obaveze svih zapošljenih lica, a pogotovu načelnika uprava. Najveći problem u slučaju osmospratnice je da se na putevima koji služe za evakuaciju nalazi dosta zapaljivog materijala, koji treba da se ukloni.
Gradonačelnik Goran Cvetanović je ukazao na značaj sprovođenja akcija čišćenja poslovnog prostora, do sada je sprovedena jedna takva akcija. On je zamolio nadležne načelnike da odmah posle donošenja ove odluke krenu sa njenom realizacijom, kako bi se protivpožarni putevi oslobodili nepotrebnih stravi i postali prohodni.
Na ovoj sednici doneta je i odluka o imenovanju stručnog radnog tela za davanje mišljenja o izgledi fasada objekata koje koristi javni sektor grada Leskovca, a čije se održavanje finansira iz sredstava grada.
Stručno radno telo baviće se uređivanjem i osmišljavanjem objekata fasada koje koristi javni sektor. Pored Ivane Joksimović, glavnog arhitekte grada, njegovi članovi su i arhitekte Deja Kostić, Radmila Trajković, Marija Jovanović i Suzana Grebenarević.
Zadatak stručnog tela je da uz prethodno pribavljeno ambijentalno sagledavanje objekata odredi izgled i boju fasade, kao i mogućnost dorade likovnim detaljiima i arhitektonskim elementima. Time bi se stvorio institucionalni okvir da struka odlučuje o ovim pitanjima. Stručno radno telo bi ove poslove obavljalo bez nadoknade, rekla je Ivana Joskimović. Povod za formiranje ovog tela je program revitalizacije fasada, koji sprovodi Agencija za lokalni ekonomski razvoj. Naime, ovim programom je predviđeno sređivanje spoljašnih delova zgrada za kolektivno stanovanje, kao i poslovno stambenih obejekata kod kojih su fasade oštećene i dotrajale.
U pripremi je Zakon o stanovanju, a donošenjem ovakve odluke Leskovac ide korak ispred drugih, u unapređenju i očuvanju kulturnog identitieta grada Leskovca, rekla je Joksimović.
Na 89. sednici Gradskog veća usvojen je izveštaj o radu za školsku 2014/2015. godinu Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“, kao i godišnji plan rada za školsku 2015/2016. godinu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare