Mladi volonteri i Gradska opština Palilula na zajedničkom zadatku

NIŠ

Za delegaciju Udruženje Radne akcije „Delijski vis“  u Gradskoj opštini Palilula priređen je prijem. Predsednik opštine Bratislav Vučković sa sardnicima, zahvalio je mladim volonterima na izuzetnoj aktivnosti u naseljima opštine Palilula, podršci građanima i ustanovama u saniranju devastiranih površina i uređenju međublokovskog prostora.

Opština Palilula ostvaruje uspešnu saradnju sa nevladinim sektoro i ovo je primer dobre prakse. Predsednik Vučković je najavio intezivniju saradnju i podršku članovima Udruženje Radne akcije „Delijski vis“ na uređenju Starog groblja pod Goricom, Spomen parka Bubanj i Vojničkog groblja na Delijskom Visu.

                  Po rečima Milana Spasića, predsednika ovog udruženja, upravo je završen projekat sadnje sadnica “tuja” pod nazivom “Ogradi zelenu površinu i misli na životnu sredinu”, koji je finansiran od strane opštine Palilula u 2020.

                  ‘’Nedavno smo popravili i odvaljenu ogradu na Srpskom vojničkom groblju na Delijskom Visu, a učestvovali smo in a uklanjanju grafita sa stambenih zgrada u ovom naselju. Do sada je uređeno nekoliko sportskih terena u ovom delu grada u saradnji sa gradskim javnim preduzećima koja nam priskaču stalno u pomoć što mehanizacijom što donacijama materijala koji nam je potreban. Jedna od akcija koju smo organizovali protekle nedelje je bila i oslikavanje murala metropolitan Anfilohija, ali je to samo delić onoga što planiramo još da uradimo’’- kazao je Milan Spasić, predsednik Udruženja Radne akcije ‘’Delijski Vis’’.

                    Članovi ovog Udruženja nedavno su popravili i mobilijara za najmađe Palilulce. Na poziv Udruženja za očuvanje tradicije i ulepšavanje Palilule “Sokak”, učestvovali su u uređenju centralnog prostora kod Paliluslke rampe. Na takozvanom “Paliluskom teferiču” uklonili su neprikladne natpise na zidu pored letnjikovca, ofarbali sve žardinjere i uredili prostor kod “Svetinikolske česme”.

                   Milan Spasić je najavio i sređivanje i uklanjanje grafita sa biletarnice kod spomenika Ćele kula koja je nedavno naružena grafitima.

                 Aktivnost ovog udruženja osim podrške opštine Palilula, prate i javno komunalna preduzeća „Mediana“, „Direkcija za izgradnju grada, srodne organizacije civilnog društva, brojni donatori, građani i predstavnici medija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare