Mladi sportisti na Sajmu sporta

LESKOVAC

U organizaciji Leskovačkog saveza sportova mladi sportisti su otišli na međunarodni Sajam sporta u Beogradu, koji je okupio 150 teritorijalnih sportskih saveza, 87 nacionalnih granskih sportski saveza kao i predstavnike svih najvažnijih sportskih institucija u zemlji.
Goran Filipović, potpredsednik Leskovačkog saveza sportova, kaže da su na Sajam sporta išla deca iz deset škola iz grada i okoline.
„To su deca koja se bave različitim sportovima. Cilj posete bio je da motivišemo mlade da se bave sportom, da se uključe u sportski život i da istraju na putu pravih sportskih vrednosti. Na sajmu su imali priliku da upoznaju velikane našeg sporta kakvi su košarkaši Danilović, Tomašević, vaterpolisti Savić, Šoštar i sada ministar Udovičić. Jedini smo u Srbiji organizovali ovu posetu i deca su prezadovoljna.“
Mladi leskovački sportisti doneli su sa Sajma sporta veći broj medalja i priznanja. Marta Kostić je osvojila sportski bicikl za pobedu na takmičenju u biciklizmu. Sertifikate i potvrde Komisije za vrhunski sport Sportskog saveza Srbije dobili su Marina Arsić, sekretar i Goran Filipović, potpredsednik Leskovačkog saveza sportova. Posebna priznanja osvojili su predstavnici Planinarsko skijaškog kluba Kukavica za osvojeno drugo (pionirke), odnosno treće mesto (pioniri) u okviru Lige Srbije u planinarskoj orijentaciji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare