“Mladi lideri opštine Pantelej u akciji”

NIŠ

Organizacija Prijatelji dece Grada Niša realizuje projekat „Mladi lideri opštine Pantelej u akciji“, uz podršku Opštine Pantelej, u svim osnovnim školama ove opštine.

Cilj projekta je da se putem organizovanih aktivnosti razvijaju  i unaprede životne veštine kod učenika, koje su im neophodne za rad u školi i životu. Razvijanje i unapređivanje komunikacije, aktivnog slušanja, saradnje, liderskih veština i participacije obogatiće iskustva učenika i staviti ih u aktivan položaj u sredini gde žive i uče. Ciljna grupa su učenici sedmog razreda, s obzirom na razvojne karakteristike.

Projektne aktivnosti su u toku i učenici pokazuju interesovanje za sadržaje koji im se prezentuju i vrlo rado učestvuju u njima, pa se radi u prijatnoj i radnoj atmosferi, sa voditeljima i autorima projekta Biserkom Svetozarević i Marinom Cvetković.  Učenici će posle seminara nastaviti sa radom u okviru odeljenjskih zajednica, a završni rezultati biće prikazani na Okruglom stolu kod Predsednice Gradske Opštine Pantelej, Nataše Stanković.

Osnovne škole “Stefan Nemanja”, “Njegoš”, “Miroslav Antić”, “Čegar”, “Karađorđe” u Matejevcu, “Stevan Sinđelić” u Kamenici i “Jovan Jovanović Zmaj” u Malči su prepoznale vrednosti projekta, izabrale koordinatore za rad i rado prihvatile saradnju.  Školska uprava u Nišu i Omladinski Savet grada Niša uvek pružaju pomoć i podršku kada su u pitanju učenici naših škola, navodi se u saopštenju organizacije Prijatelji dece Grada Niša.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare