Manji broj testiraih na korona virus i manje zaraženih

VRANJE

Na kovid-19, u utorak je testirano 570 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga. Na osnovu zvaničnih rezulteta Gradskog štaba za vanredene situacije u Vranju na korona virus je pozitivno još 139 lica.

U odnosu na prethodni dan zabeležen je drastičan pad broja inficiranih, ali je i manje testiranih. U Vranju je prema poslednjem preseku 66 slučajeva infekcije, što je za 44 zaraženih lica manje. Surdulica ima 33, Vladičin Han 21, Bujanovac i Trgovište po šest, Bosilegrad pet i Preševo dva slučaja korone.
U Kovid ambulanti ATD u Vranju, juče su bila 104 prva, od ukupno 292 pregledа. Kroz Dečju kovid ambulantu prošlo je 56 dece. Prvi put na pregledu su bila 44 deteta.

Antignski test je urađen kod 35 dece i rezutati su pokazali da je inficirano njih 10.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 119 pacijenаta, svi su pozitivni na korona virus i sa upalom pluća.

Bitku sa opakim visrusom izgubio je jedan boolesnik.

Na kiseoničkoj potpori je 59 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je 11 pacijenata, a otpušteno 15, od kojih je jedan transportovan za Kruševac.

Za kovid pacijente ima 39 slobodnih kreveta.

U utorak, na vakcinalnom punktu koji je sada smešten u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju imunizovano je ukupno 306 građana protiv virusa korone.

Vakcinisani su i građani protiv sezonskog gripa. Dato je 39 doza. Od početka imunizacije date su ukupno 1.202 doze vakcina.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare