Mladi fudbaleri iz Živkova sa vršnjacima iz Velikog Trnovca bili na turniru u Turskoj

LESKOVAC-BUJANOVAC

Pionirska selekcija „Mladog borca“ iz sela Živkovo kod Leskovca ,učestvovala je nedavno na četvorodnevnom turniru fudbalskih nada u Turskoj, na koji su otišli sa vršnjacima ekipe FK „Ternoci“ iz Velikog Trnovca kod Bujanovca.

Na turniru fudbalskih nada, koji je održan u mestu Armutlu kod Burse, igralo je deset ekipa iz Turske, Albanije i Srbije.

Pionirska selekcija „Mladog borca“ iz Živkova sa trenerom Zoranom Mitrovićem učestvovala je na ovom , turniru na koji su otišli sa vršnjacima ekipe FK „Ternoci“ iz Velikog Trnovca.

Saradnja ova dva kluba traje već pet godina, od trenutka kada su pioniri odigrali međusobnu prijateljsku utakmicu.

Predsednik kluba „Mladi borac“ Miroslav Stojanović ima samo reči hvale za klub iz Velikog Trnovca.

„Svašta se priča za Veliki Trnovac, ali ja mogu da kažem samo lepe stvari o njima. Na utakmicama koje smo igrali oni gotovo da nisu napravili jedan faul, što dovoljno govori o korektnosti. Na osnovu toga su nam ponudili da idemo s njima na taj turnir u Tursku, gde su deca zajedno putovala autobusom nekih 16 sati”, aže Stojanović.

” Sve je proteklo super, bez problema, družili su se maksimalno. U Turskoj su navijali jedni za druge, čak su deca iz Trnovca navijala za nas i kad smo igrali sa ekipama u kojima su njihovi sunardonici, Albanci”, objašnjava Stojanović.

Kaže da je jedina barijera bio jezik.

“Mi ne znamo albanski, oni slabo govore srpski. Srećom, njihov sekretar kluba odlično govori srpski, pa je prevodio, a tu je bio i engleski…“ kaže Stojanović.

Koliko su pioniri „Mladog borca“ ostavili pozirivan utisak i na ostale, govori i ponuda vlasnika hotela u kome su bili ta četiri dana da im sledeće godine on obezbeđuje besplatno pun pansion ukoliko opet dođu na turnir. Pobednik na turniru je bila ekipa „Ternoci“ iz Velikog Trnovca, dok je „Mladi borac“ bio četvrti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare