Mladi fizičari osnovali Niš Young Minds Section

NIŠ
Evropsko društvo fizičara ima odnedavno ogranak u Nišu i to na Prirodno matematičkom fakultetu.
Niš Young Minds Section, ogranak predstavlja prvi i jedini ogranak u Srbiji.  Osnovali su ga studenti druge godine osnovnih studija Departmana za fiziku.
Članovi osnivači su Jovana Stanimirović, Jovana Savić, Đorđe Milanović, Milena Simić, Dragana Mitrović, Mila Vujović, Sonja Petković, Toma Novaković, Milica Perić i Katarina Bito.
“Young Minds predstavlja projekat koji podržava i ohrabruje Evropsko društvo fizičara i čiji je cilj međusobna saradnja mladih istraživača i naučnika. Ovakva vrsta ogranaka postoji širom Evrope i sveta, u zemljama kao što su Švajcarska, Holandija, Finska, Rusija, Egipat i mnoge druge”, kažu osmovači ovog ogranka Evropskog društva fizičara.
Lokalni ogranak, Niš Young Minds Section, nudi članovima i lokalnoj zajednici mnoge benefite kao što su seminari koji pružaju nova saznanja koja su izvan specifičnih polja interesovanja, edukativni programi koji bi stimulisali nove generacije naučnika i povećali svest o naučno istraživačkom radu.
“Suština Young Minds-a jeste u povećanju kreativnosti mladih umova i inspiraciji za ostvarivanje jedinstvenih, hrabrih i odlučnih ideja”, kažu njegovi osnivači.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare