Mladenci će sudbonosno “da” od sada izgovarati u Oficirskom domu

NIŠ

 Prvo venčanje u novom prostoru, u Sali Oficirskog doma na Keju, obavljeno je juče u 16 sati kada su svoje subononso “da” izrekli budući suružnici.Samo nekoliko sati pre gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski zajedno sa matičarima, vršiocem dužnosti načelnice Uprave za organe grada i građanska stanja Marinom Janković i načelnicima ostalih gradskih uprava ,svečano je otvorila salu za venčanja u  Oficirskom domu.

  Zbog vraćanja prostora nekadašnje kuće za venčanje vlasnicima, grad Niš je uredio prostor u sadašnjem Oficirskom domu gde će biti novo mesto za sklapanje brakova u Nišu. Uređenje prostora je privedeno kraju i sve je spremno za naredne ceremonije.

               „Grad je morao da nađe novi prostor jer je stara kuća za venčanje bila privremena i vraćena vlasnicima. Ovo je naš prostor gde nećemo morati da plaćamo kiriju. Mladenci će od sada biti u novom i lepšem ambijentu. Ima dovoljno parking mesta, zelenila, tu je Kej , Tvrđava, sve ono što će mladencima ostati trajno ubeleženo  na fotografijama u tom svečanom trenutku“, izjavila je gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski.

                 Tu je i knjiga utisaka u koju se prva upisala upravo gradonačelnica Dragana Sotirovski i poželela budućim mladencima mnogo zdravlja, sreće i berićeta.

                 Prema njenim rečima, matičari su dobili po prvi put uniforme, tako da na pravi način mogu da predstave Grad i zanimanje za koje su se školovali. Pored sreće i ljubavi, budućim mladencima je poželela i mnogo dece.

                 Vršioc dužnosti načelnice Uprave za organe grada i građanska stanja Marina Janković, dodala je da je ovaj „prostor dosta primereniji, lepši i elegantniji za ovakvu vrstu ceremonije“.

                “ Ovaj prostor je, kao što vidite, znatno primereniji, lepši i elegantniji nego prethodni, a ujedno je gradonačelnica prepoznala značaj Matične službe u gradu Nišu kao integralnog dela gradske uprave za organe grada i građanska stanja. Matičari svakodnevno komuniciraju sa građanima u svim životnim situacijama, i u dobru i u zlu, a danas se radujemo jer smo dobili ovaj prostor, ali su i matičari dobili novi prostor za rad i po prvi put uniforme koje takođe doprinose jednom svečanom činu zaključenja braka” rekla je Marina Janković.

                  Hermina Pejović, koodinator matičar Gradske uprave je istakla da je izuzetno zadovoljna, govorila je i u ime svojih kolega,  novim prostorom i uniformama.

                  “Nadam se da će i građani uživati. Što se termina tiče, gužva je, ali uvek izađemo u susret mladencima“, rekla je Hermina Pejović.

                    Svojim novim izgledom, matičari na pravi način predstavljaju grad Niš i, naravno, zanimanje za koje su se školovali i ono što je najvažnije, nadam se da će već danas popodne prvi mladenci koji budu rekli sudbonosno da biti upisani u ovu knjigu kao prvi mladenci koji su sklopili brak u jednom novom prostoru, kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

                        Na godišnjem nivou u gradu Nišu bude sklopljeno između 1000 i 1300 brakova.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Cane
Cane
2 godine pre

Vrlo vaźno. Neka se venčaju i u šupu, samo da žive u sreċi i slozi i da se ne venčavaju iz interesa. Jer takvi brakovi umeju da budu kratkog daha.