Mladen Dodić na klupi “Radnika”

SURDULICA

Prozivkom na Gradskom stadionu u Surdulici i promocijom, Mladena Dodića, za novog šefa stručnog štaba, Radnik je započeo letnje pripreme za predstojeću prvenstvenu sezonu.

Radnik je proteklu sezonu završio na devetom mestu, što je svakako značajan uspeh surduličkog superligaša.
Za sada je nekoliko grača  otišlo iz kluba, ali najbitnije je da je kostur ekipe ostao isti, što govori da se i u ovu sezonu ulazi sa visokom dozom ozbiljnosti, puno elana i samo sa jednim ciljem, a to je plasman u sredini tabele i promovisanje mladih i talentovanih  igrača.
Na redovnoj konferenciji za novinare  najpre je juče predstavljen novi trener prvog tima Radnika.
Sportski direktor Darko Gašić, osvrnuo se nakratko na period iza nas:
“Pauza je vrlo kratka, no ko i svima, tako i nama. Otišli smo na taj kratki odmor zadovoljni jer smo ostvraili zacrtano s početka prošle sezone, a to je bio  opstanak u ligi, uspeli smo da promovišemo nekolicinu mladih igrača koji su bili interesantni mnogim klubovima. Organizaciono smo ojačali i podigli sve na viši nivo. Isto je i sada. Imamo dva cilja, prvi je plasman u sredini tabele Super lige Srbije, a drugi promovisanje novih igrača. Upravo iz tog razloga smo se opredelili da angažujemo iskusnog i proverenog  trenera Mladena  Dodića, i uvereni smo da ćemo zajedničkim naporima i ostvariti zacrtane i  realne ciljeve” – jasan je bio Gašić.
Letnje pripreme realizovaće se najpre u Surdulici, u danima druge polovine juna, dok će se s početka jula ekipa preseliti na Kopaonik i realizovati drugu fazu priprema za takmičenje.
“Trudimo se da i dalje unosimo novine, te smo za ovu godinu poradili na obezbedjivanju boljih uslova za rad i treniranje. Završili smo teretanu sa najsavremenijom opremom, a uveliko se radi na pripremi travnatog terena stadiona u selu Alakincu nadomak Surdulice, gde će eipa moći da trenira na travnatoj podlozi.”-kaže Gašić i dodaje da će dolaskom novog šefa struke klub dobiti mnogo.
Novi šef struke Radnika, Mladen Dodić, zahvalio se na iskazanom gostoprimstvu, i rekao, da veruje da se ulaganjem svih potencijala, kako pojedinaca tako i kolektiva, može doći do ostvarenja zacrtanih planova i  ciljeva.
– Osećam odgovornost da za poverenje koje mi je ukazano maksimalno dam sve svoje potencijale da ispunim projektovane planove i strategiju kluba. U srpskom fudbalu strategija fudbalskih klubova je slična. Klubovi se trude da žive od promocija mladih igrača uz naravno rezultat gde se ja uklapam i dajem svoj udeo dugi niz godina. Surdulica i fudbalski Radnik su godinama podizali svoje kriterijume i uslove rada uz šta su i rasle ambicije. One jesu realne i vidljive uz rezultat. Ciljevi su mi jasni uz rad na najvišem nivou. Verujem u ovaj projekat jer je klub potvrdio da je na pravom putu i da ima pravo mesto u srpskom fudbalu. Uz jako veliku posvećenost poslu, timski rad, probaćemo da damo svi svoj maksimum i ostvarimo zacrtane ciljeve – rekao je Mladen Dodić, novoustoličeni šef stručnog štaba Radnika iz Surdulice.
Pred upravom Radnika je, sada,  kompletiranje stručnog štaba, a onda i realizacija priprema. Paralelno sa tim radiće se na dovodjenju kvalitetnih igrača.
V. Stamenković

foto: FK Radnik

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare