Mlade umetnice svojim radom ulepšavaju nečiji život

NIŠ

U Oficirskom domu juče je održana izložba i aukcija slika sa nedavno održane „Omladinske likovne kolonije“ u organizaciji udruženja Kola srpskih sestara.  Po rečima Ljiljane Stojanović, predsednice udruženja Kola srpskih sestara, na pomenutoj koloniji je ove godine učestvovalo 10 autorki, a od toga dve učesnice sa Fakulteta umetnosti u Nišu.                                    

„Svake godine se napravi jedna ovakva izložba i prihod od prodatih slika ide nekoj kategoriji dece ili starih ljudi koji nemaju bližnjeg svog, a ove godine aukcijskom prodajom slika doći ćemo do izvesnih sredstava i ta sredstva će biti upućena za kupovinu savremenih učila za Specijalnu školu „Bubanj“ sa domom učenika“, ističe Ljiljana Stojanović.

                                     Ona napominje da izložba pokazuje da treba verovati u mlade i da su na ovaj način oni vidljiviji.

                                   „Ponekad se kaže da mladi ne umeju da pokažu svoju dobrotu, ali to uopšte nije tačno, oni to umeju na najbolji mogući način i ovog puta su to pokazali kroz slikanje, drugom prilikom su to učinili prikupljanjem novčane pomoći ili pomoći u robi“, rekla je Ljiljana Stojanović.

                                   Kako je izjavila predsednica Kola srpskih sestara, udruženje je kroz ovu akciju spojilo mladost, znanje, lepotu i iskustvo i dobilo dobitnu kombinaciju.  

                                   „Ovaj projekat koji se zove „Talenat boji svet“, pomogao je Grad Niš i zaista svi smo dobili ovom izložbom, dobio je Niš, dobili su učesnici kolonije, dobilo je Kolo srpskih sestara koje je svesrdno pomagalo u realizaciji i naravno učenici Specijalne škole Bubanj, tako da je naša misija ostvarena“, kazala je Ljiljana Stojanović.

                                 Aleksandra Milutinović, učesnica kolonije, istakla je da učestvovanje na ovoj izložbi budi prelep osećaj i da je Kolo srpskih sestara omogućilo autorima da svojim radom ulepšaju nečiji život.

                                 „Ja sam učesnica od prve kolonije 2018. godine i kada smo tamo u prirodi to su divna druženja i zaista je prelepo“, ističe Aleksandra Milutinović.

                                 „Ovo mi je prva likovna kolonija u organizaciji Kola srpskih sestara i zaista mi je veliko zadovoljstvo da učestvujem, da dam na neki način deo sebe, da svojom umetnošću pomognem nekome“, objašnjava Milica Bojanić, jedna od autorki.

                                    „Iz tog razloga sam i uradila tri slike, jer meni jedno platno i jedno moje delo možda i ne znači toliko koliko znači ta ljubav koja se nesebično pruža deci kojoj je to zaista potrebno“, objašnjava Milica Bojanić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare