Mlade Nišlije Novu godinu će pozdraviti na trgovima širom Evrope

NIŠ

Nišlije će, posebno one mlađe, Novu godinu dočekati trgovima ili u hotelima evropskih metropola, zavisno od aranžmana koji su iplatili. Nekima od njih je u cenu uračunat i obilzak grada u kome dočekuju 2020.godinu, dok će neki morati samo da se snađu oko slobodnog vremena, ali su skoro svi aranžmani za doček nove godine u evropskim metroploma su rasprodati.  Atina, Istanbul, Rim,  Beč, Berlin, Budimpešta,  Atina, Solun, gradovi su koje Nišlije najradije biraju kada je reč o proslavi Nove godine, kažu u niškim turističkim agencijama. Ovim gradovima se pridružije i Sofija koja je često posećena od strane Nišlija, a tu je i Okrid koji je poslednjih godina sve atraktivnija destinacija za doček Nove godine. Do nove godine ostalo je nešto manje od dvadeset dana, a oni koji su se već odlučili gde će poželeti svojim najmilijima srećnu 2020. uplaćuju poslednje rate za najluđu noć, ali ima i onih koji će prvo da je dočekaju, a onda će sve to mesecima da otplaćiku.

                  “Aramžmani za doček nove godine već su rasprodati kada se radi o Sofiji, Ohridu i Atini, a putnici su uglavnom malađe osobe”, kažu u jednoj niškoj turističkoj agenciji.

                    Zanimljivo je da se  ove godine na spisku gradova gde će Nišlije dočekati Novu godinu nalazi i Rim. Razlog je, kaže Milan Petković, direktor Eurotursa, svionski let iz Niša. Cena ovog aranžmana je 449  eura i može se platiti u šest rata.

                   Kad se radi o dočeku nove godine u evropksim metropolama tu je i Budimpešta, a cena aranžmana je oko 120 do 130 eura. Zanimljivo je da veliko interesovanje vlada i za Berlin i tradicionalno za Beč.

                  “Zanimljivo je da starije Nišlije za doček Nove godine biraju bliže i mirnije destinacije, uglavnom banje u Srbiji”, dodaju u agencijama.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare