Mitrović: Stanje bezbednosti dobro ali. . .

BUJANOVAC

Na današnjoj sednici Saveta za bezbednost i prevenciju kriminaliteta, raspravljalo se o bezbedonosnoj situaciji u opštini Bujanovac ali se desio I manji incident kada predsednik saveta Jonuz Musliu nije dozvolio Nenadu Mitroviću da govori, zbog čega je ovaj odbornik SNS napustio sednicu.

Izvestaj o stanju bezbednost podneo je komandir PS Bujanovac Goran Savić.
Nenad Mitrović, koji je I narodni poslanik I predsednik Opštinskog odbora SNS je  podržao izvestaj o bezbedonosnoj sitaciji.

” Nemamo porast krivičnih dela, sukoba na medjuetničkoj osnovi, teških razbojništva, pljački, ubistava i  dobro je  da u jednoj multitničkoj sredini imamo stabilnu bezbedonosnu situaciju i  svi trebamo da učinimo napore da se ovakvo stanje zadrži i u budućnosti”, rekao je Mitrović.

On kaže da je  imao primedbu na predsednika saveta Jonuza Musliua da sastanke Saveta treba da zakazuje češće a ne samo dva puta godišnje i to u vreme kada dolaze nasi sunarodnici iz inostransva na godišnji odmor.
“Takodje sam tražio da se od novca koji se sliva u opštinski budžet po osnovu taksi od prekršajnih prijava, što u 2016.god iznosi oko 13 miliona dinara, deo , kako i  zakon predvidja,  usmeri za osavremenjavanje rada policije u našoj opštini, kao sto rade i opštine u našem okruženju. Do sada nije ni jedan dinar iz opštinske kase nije  usmeren za ove namene”, kaže Mitrović.
“U daljoj diskusiji  odbornici Jonuza Musliua  su mene i Miodraga Milkovića, iz Seljačke stranke ,  optužili da smo advokati policije. Kada sam se ponovo javio za diskusiju , da objasnim zašto sam podržao izveštaj Policijske stanice  Bujanovac, Musliu mi nije dao reč zato što sam pre toga branio izveštaj i ,verovatno po njemu,  trebao sam da kažem da stanje bezbednosti nije dobro”, rekao je Mitrović.
“Ovo je presedan da se ne da reč odborniku i članu Saveta da govori na sednici ovog organa i posle ovakve Jonuzove odluke da mi ne da da govorim,  bilo je bespredmetno da ostanem . Sastanak sam odmah napustio ali ćemo ja i Jonuz na prvoj narednoj sednici Skupstine opstine, da razjasnimo kad i kako odbornik ima pravo da govori”, kaže Mitrović za JUGpress.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare