Misija OEBS-a o glasanju na Kosovu

PRIŠTINA

Misija OEBS-a na Kosovu sprovešće operaciju prikupljanja glasova, otvaranjem četiri centra za prikupljanje, sa povezanim ograncima širom Kosova na kojima će biti prisutno osoblje OEBS-a, u nedelju 2. aprila 2017. godine, u kontekstu srpskih predsedničkih izbora.

OEBS je napravio aranžman prikladne geografske raspoređenosti ovih centara i ogranaka, što omogućava dovoljnu pokrivenost oblasti gde se birači sa pravom glasa nalaze.

Nakon završetka procesa, OEBS će transportovati prikupljene glasove u Rašku i Vranje i predaće ih Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) radi sprovođenja prikladnih procedura, saopšteno je iz ove misije.

OEBS-a  objašnjava da se “ovo angažovanje” oslanja  na modele prethodnih operacija, sprovedenih 2012. zatim 2014 i 2016. godine.

OEBS je primio zahtev iz Beograda i odobrenje od Vlade Kosova za sprovođenje ove operacije.

OEBS će biti staratelj ovog procesa na Kosovu, uključujući čuvanje osetljivog materijala i integriteta procesa.

Procedura ostaje ista kao i prethodnih godina.

Prisustvo Misije OEBS-a na terenu podelilo je informacije o lokacijama koje će se koristiti tokom ove operacije.

Mediji koji žele da snimaju ili fotografišu unutar centara za prikupljanje dobiće pristup na ograničeno vreme, maksimalno 10 do 15 minuta, nakon pružanja na uvid validnog pres identifikacionog dokumenta OEBS-ovom osoblju na terenu.

Medijima nije dozvoljeno obavljanje intervjua unutar jedinica za prikupljanje i ohrabruju se da intervjue obave van centara.

Maksimalno dva kamermana ili fotografa mogu da budu unutar pojedinačne jedinice za prikupljanje u bilo koje vreme.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare