Grad sufinansira 108 sportskih klubova i organizacija

LESKOVAC

Danas su u Leskovcu podeljeni ugovori sportskim klubovima i organizacijama po Konkursu za sufinansiranje projekata iz oblasti sporta za 2017. godinu.

Novac iz budžeta dobiće 108 sportskih klubova i organizacija .

Gradonačelnik Goran Cvetanović rekao je da je umesto dosadašnjeg projektnog finansiranja uveden godišnji program koji je predviđen novim zakonom i koji bi trebalo da doprinese transparentnijem utrošku finansijskih sredstava koja se dodeljuju iz budžeta grada.

„Preko programskog finansiranja ove godine biće podržano 108 sportskih klubova i organizacija, za šta smo opredelili 55 miliona dinara. Težimo da stalno povećavamo izdvajanja za podršku sportskim klubovima”, rekao je Cvetanović .

On je rekao i da je “poređenja radi, po preuzimanju odgovornosti, 2013. godine za ove namene grad  izdvojo 26 miliona dinara, a ove godine čak 29 miliona više”.

Cvetanoviću je “naročito  zadovoljstvo” što deo ovih sredstava usmeravaju  prema Gradskom savezu za školski sport, “jer je, kaže, razvoj sporta kod dece baza za svako buduće unapređenje kvaliteta leskovačkog sport”a

” Rad ove organizacije podržali smo sa 1.100.000 dinara. Trudili smo se da kroz programsko finansiranje izađemo u susret vašim potrebama, iako to nije bilo moguće uraditi u potpunosti, jer su potraživanja klubova bila duplo veća od predviđenog iznosa sredstava.“

Cvetanović je apelovao na sve sportskse klubove da racionalno isplaniraju svoje budžete za narednu godinu, kako bi lokalna samouprava maksimalno izašla u susret i pomogla u realizaciji što većeg broja aktivnosti.

Ispred Rukometnog klub „Dubočica 54“ obratio se Saša Miljković, sportski direktor kluba, koji je rekao da je  zahvaljujući pomoći lokalne samouprave rukometni klub polako vraća na staze stare slave i da očekuje da će tim putem krenuti i Košarkaški klub „Zdravlje“.

Najviše novca iz budžeta grada dobili su RK Dubočica 54 7,4 miliona dinara, KK Zdravlje 6,3 miliona, FK Moravac Orion 4,6 miliona, GFK Dubočica 3 miliona, Odbojkaški klub Dubočica 2,7 miliona, ŽOK Leskovac 98 2,5 miliona, FK Sloga 2,3 miliona, Plivački klub Dubočica 1,8 miliona, RK Hisar 1,4 miliona, ŽFK Dubočica Lavice 1,3 miliona, Gradski savez za školski sport 1,1 milion, Plivački klub Leskovac milion dinara, Leskovački Savez sportova 900.000, ŽRK Dubočica 830.000, KK Aktavis akademija 780.000…

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ponosni građanin
Ponosni građanin
7 godine pre

Samo Jako.