Misija OEBS-a na Kosovu započinje ’Media Fellowship’ program za mlade novinare

PRIŠTINA

Misija OEBS-a na Kosovu započela je 31. marta 2017. godine ’Media Fellowship’ program, godišnju inicijativu koja ima za cilj da izgradi kapacitete mladih novinara i uspostavi mrežu novinara iz različitih zajednica.

Program u 2017. godini obuhvata osam mladih novinarki i mladih novinara iz ne-većinskih zajednica koji će sarađivati sa iskusnim novinarima, koji će biti njihovi mentori.

Putem ovog programa, koji počinje u maju a završava se u novembru, mladi polaznici  i njihovi mentori imaće priliku da se bave relevantnim medijskim temama,  razmene najbolja iskustva kao i znanje.

U junu, oni će učestvovati na jednonedeljnom seminaru u Prištini i Beogradu, gde će se  sastati  sa lokalnim medijima, medijskim institucijama, istaknutim medijskim profesionalcima kao i donosiocima odluka.

Mladi učesnici imaće takođe priliku da iz prve ruke steknu iskustvo o funkcionisanju medijskih institucija kao što su Nezavisno udruženje novinara Srbije, Radio-Televizija Srbije, udruženja novinara na Kosovu, Nezavisna komisija za medije, Savet za štampu Kosova kao i Radio-Televizija Kosova.

Završna konferencija ovog programa, održaće se u novembru 2017. godine kako bi se mladi polaznici  uveli u OEBS-ov Alumni ’Media Fellowship’ program, ohrabrilo povezivanje i olakšala buduća saradnja. Tokom konferencije, mladi polaznici razviće akcioni plan i strukturu budućih ’Media Fellowship’ programa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare