Miodrag Stanković: Obezbediti hranu i vikendom korisnicima Narodne kuhinje! 

NIŠ
Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša, podneo je danas odborničku inicijativu kojom traži da se korisnicima Narodne kuhinje omogući kontinuirano snabdevanje hranom, kako radnim danima, tako i vikendom. 
„Zahtevam da se obezbede dodatna sredstva iz budžeta Grada Niša za korisnike Narodne kuhinje i da se hrana deli kako radnim danima tako i vikendom. U zimskim uslovima, kada su prisutne velike hladnoće, a pored toga imamo i ozbiljnu epidemiološku situaciju, to je važno pitanje koje mora biti rešeno našim najugroženijim sugrađanima“ – izjavio je Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša. 
„Od nedavno, oko 1000 najsiromašnijih građana Niša u Narodnoj kuhinji dobija tople obroke samo radnim danima, dok subotom i nedeljom, kao i u vreme praznika ostaju bez hrane. 
Кorisnici Narodne kuhinje u Nišu kažu da je hrana u Narodnoj kuhinji “uglavnom dobra”, iako nema mesa, povrća i voća, a za praznik ponekad dobijaju po kesu makarona i pirinča. 
“Vikend gladovanje” jeste ozbiljan problem“. Uz svaki obrok obezbediti i voće korisnicima, jer su im vitamini preko potrebni– rekao je Stanković. 
„Umesto da se hrana deli napolju, na hladnom betonu, korisnici Narodne kuhinje bi hranu mogli da dobijaju u obližnjoj mesnoj kancelariji, koja se trenutno ne koristi i stoji prazna. 
Pandemija kovida povećala je potrebu najsiromašnijih, jer u svakoj krizi oni koji su ugroženi postaju još ugroženiji.
Zabrinjavajući je podatak i da se broj korisnika Crvenih krsta značajno uvećao u prethodne dve godine.  
Očigledno je da nije napravljena dobra procena, u svim uslovima, pa ni u uslovima korone, jer da jeste, program ne bi prestajao, odnosno ne bi prestala da se deli hrana i vikendom“ – dodao je Stanković. 
„Sugrađani koji nemaju drugi način da se prehrane je prioritet i zato zahtevam da nadležni preduzmu neophodne mere i da se ovaj problem hitno reši!“ – zaključio je Stanković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare