Mint“ bazar svežih ideja i modernih umetnina

NIS

Majde Mehanović iz Niša  je nedavno osnovala komunu “Mint” sa ciljem da na jednom mestu okupi umetnike koji stvaraju u različitim sferama. Na njenu inicijativu 7. i 8. maja od 14 do 22 sata u prostorijama kafe-bara Julian Djupon trinaestoro kreativaca koji stvaraju u različitim sferama umetnosti izložiće svoje rukotvorine na prvom “Handmade bazaru”.

                                 “Mint planira da skupi sve umetnike u Nišu, a kasnije i šire, nadam se, koji budu hteli da učestvuju u podržavanju kulture u gradu, da je pospeše, da ona malo više bude aktuelna jer je Niš vrlo tih što se toga tiče, naročito u poslednje vreme”, objašnja sagovornica.

                                      Zvaničan početak rada umetničke komune označiće upravo “Handmade” bazar, a Majda ističe da su na ovaj način želeli da zvanično označe početak svog rada.

                                 “Ideja je da građani upoznaju one koji izlaze van okvira ustaljenog i boje svakodnevicu nekim vedrijim tonovima”, naglašava Majda.

                                 Nišlije koje posete bazar moći će da vide ali i da kupe unikatne premete koje su izradili kreativci . Istovremeno je to prilika da se upoznaju sa alternativnom kulturnom scenom. Na bazaru će ih dočekati garderoba sa digitalnim printom, kožne torbice za naočale koje su ručno izrađene, restaurirani stari skebortovi. Nišlije koje se opredele za neke druge predmete moći će na bazaru da kupe šolje, tanjire i druge premete od keramike i tako sebi priušte do zadovoljstvo da čaj ili kafu ispijaju iz jedinstvenih  šolja. Onima koji su više usmereni ka nakitu tu je i ručno rađen naket od  polimerne gline. Majda će ponuditi sugrađanima ručno oslikanu garderobu i obuću.

                              Udruženje „Mint“ planira nova iznenađenja za građane. Biće organizovane i radionice, predavanja, novi bazari pa i izložbe.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare