Ministri Maric dhe Ministri Agani – takim lidhur me ndërtimin e vendbanimit Lugina e Diellit

Prishtinë

Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimt Hapësinor është mbajtur mbledhja lidhur me mbështetjen e projektit për ndërtimin e vendbanimit Lugina e Diellit. Në mbledhje kanë marrë pjesë Ministri i Ambientit dhe Planifikimit Hapësinor Ferid Agani, Ministri i Administrimit të Pushtetit Lokal,  Ljubomir Maric, Kryetari i Komunës së Zvecanit, Vucina Jankovic si dhe Zëvendës Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Sladan Nikolcevic.

Ministri Maric ka deklaruar se ky vendbanim ka rëndësi të madhe për zgjidhjen e problemeve për kthim të qëndrueshëm dhe ka thënë se ministritë e linjes në përputhje me përgjegjësitë e tyre duhet të ndihmojnë në realizimin e këtij projekti.

Gjithashtu u konfirmua se është përgjegjësi  eksluzive e pushtetit lokal të marrë të gjitha vendimet sa i përket zhvillimit të planeve dhe lejeve për ndërtim lidhur me këtë projekt dhe ky proces duhet të realizohet sa më shpejt.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare