Ministarstvo zdravlja Vranju odobrilo 15 specijalizacija i jednu subspecijalizaciju

VRANJE

Ovu vest novinarima je danas, u sedištu Srpske napredne stranke u Vranju, saopštila direktorka Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić.

Vest je zaista lepa, ali se očekivala mnogo ranije, tačnije u avgustu, kada je dr Antić i obećala.

Doduše „bolje ikad, nego nikad“.

Kako je direktorka saopštila nadležno ministarstvo odobrilo je 15 specijalizacija i jednu subspecijalizaciju. Po četiri specijalizacije iz oblasti hirurgije i urologije, po jednu iz ortopedije, ginekologije, anesteziologije, interne medicine i psihijatrije, dve iz oblasti neurologije i        jedna subspecijalizacija iz gastroenterologije.

„Većina lekara će specijalizaciju obaviti u Kliničkom centru u Nišu, a jedan deo će, uz mentore, stručno usavršavanje obaviti u Zdravstvenom centru Vranje. Ova vest nije značajana samo za zaposlene u centru i one koji su dobili specijalizacije, već i za sve građane Pčinjskog i Kosovsko-pomoravskog okruga. Specijalizacijama, kao najveći zdravstveni centar na jugu Srbije, dajemo doprinos da ljudi ostanu na ovom prostoru i da imaju mogućnost lečenja, da ne odlaze u Leskovac, Niš i Beograd da bi dobili zdravstvenu zaštitu“, izjavila je  direktorka.

Ona je dodala da je sve ovo je rezultat otvaranja novog Hirurškog bloka, kada su predsedniku Aleksandru Vučiću i ministru Zlatiboru Lončaru izložili probleme sa kojima se susreću, odnosno da će u kratkom roku, oko 60 posto lekara specijalista otići u penziju.

Dr Antić je navela i podatak da je za proteklih pet Zdravstveni centar dobio ukupno 10 specijalizacija.

„U vranjskom Zdravstvenom centru zaposleno je 1. 320 ljudi. Od toga su 262 lekara, što nam daje mogućnost da pružimo adekvatnu zdravstvenu zaštitu građanima Pčinjskog okruga. Sve je postignuto zahvaljujući državi, ali i dobroj saradnji sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje. Imamo najave da će se na mestima sa kojih lekari odu na specijalizacije zaposliti novi na određeno vreme. Grad je pomogao zapošljavanjem 10 sestara i sedam lekara“, kaže direktorka.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare