Ministarstvo najavilo izmene pravilnika o sufinansiranju projekata u oblasti javnog informisanja do kraja godine

BEOGRAD

Predstavnici Koalicije za slobodu medija sastali su se u petak sa ministrom informisnaja i telekomunikacija Dejanom Ristićem u vezi izbora članova komisija za konkurse u oblasti javnog informisanja. On je na sastanku rekao da rešenja o imenovanju komisija neće biti poništena, ali su najavljene izmene Pravilnika o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

Ministar Dejan Ristić ponovio je da su tokom izrade Pravilnika načinjene greške jer nije precizirano da jedan kandidat može poslati jednu prijavu na konkurs kod jednog organa i najavio je da će nedostaci biti otklonjeni do kraja ove godine.

Podsetimo, na ovogodišnjem konkursu Ministarstva infomisanja i telekomunikacija u oblasti javnog informisanja nekolicina kandidata za članove komisija je poslalo višestruke prijave.

Predstavnici Kolalicije za slobodu medija ukazali su i na problematično bodovanje biografija, međutim, u Ministarstvu ne vide problem u tome.

Predstavnicima Koalicije predloženo je da ubuduće prijavljuju više kandidata za komisije.

Takođe, na sastanku je bilo reči o kvalitetu medijskih sadražaja koji su sufinansirani od strane Ministarstva, ali i ovogodišnjem smanjenju novca namenjenog za sufinansiranje projekata u obalsti javnog informisanja od strane lokalnih samouprava.

Koaliciji za slobodu medija rečeno je da će Ministarstvo sprovesti analize po tim pitanjima i da će javnost o tome biti obaveštena.

Predstavnici Koalicije, takođe su ukazali i na problem kontinuirane diskriminacije medija i probleme sa kojima se suočavaju novinari na lokalu i tražili su da Ministarstvo reaguje u tim slučajevima. (Koalicija za slobodu medija)

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare