Ministarstvo kulture sa 5,3 miliona dinara podržalo deset projekata

LESKOVAC

Na konferenciji za medije LKC-a predstavljeni su projekti koje je finansijski podržalo Ministarstvo kulture.

Dvanaesti Leskovački internacionalni festrival filmske režije (LIFFE) dobiće 1,3 miliona dinara, a nagrada ovog festivala „Živojin Pavlović“ 500.000. Sedmi Međunarodni festival i letnja akademija muzike „Strings“ dobiće 1,3 miliona dinara, 46. likovna kolonija „Vlasina“ 400.000, sedmi FAPOR (Festival amaterske pozorišne režije 400.000), šesti Festival scenskih minijatura 250.000, „Naše stvaranje“, časopis za književnost, umetnost i kulturu, 150.000. Za Romsku kulturnu scenu namenjeno je 137.000, za digitalizaciju likovnog fonda Leskovačkog kulturnog centra 660.000 i za zajednički projekat LKC-a i Udruženja distrofičara Jablaničkog okruga „korak bliže kulturi“ 250.000.

Direktorka LKC-a Sanja Conić kaže da su uposlenici ove ustanove ponosni na sumu koju će dobiti za ono što će raditi u ovoj godini.

„Ministarstvo kulture je nas prepoznalo kao dobrog partnera, kao instituciju koja je vrlo aktivna. Nema oblasti u kojoj nismo dobili sredstva, što samo znači da se vredan rad isplati. Mi već imamo projekte koji se svake godine finansiraju od strane ministarstva, a ono što nas posebno raduje je to što je ove godine taj spisak proširen. Želim da istaknem projekat sa Udruženjem distrofičara, jer će uz pomoć njega po prvi put osobe sa invaliditetom moći da prate sve programe Leskovačkog kulturnog centra iz svojih kuća. Radi se o jednoj inovaciji, internet vezi preko koje će oni pratiti direktne prenose dešavanja u našoj ustanovi, bila da su kod svojih kuća ili u prostorijama svoga udruženja. Takođe, konačno ćemo sprovesti u delo ideju da se popišu sve slike iz našeg umetničkog fonda, a tu ima preko 600 dela. Digitalizacijom ćemo sve te slike moći da onlajn ponudimo na prodaju preko stalne virtuelne postavke.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare