Ministarstvo kulture: Od ogromne važnosti da svi mediji sa puno opreza nastave da izveštavaju

BEOGRAD

Ministarstvo kulture i informisanja svim novinarima i medijskim radnicima čestita Svetski dan slobode medija, koji se obeležava 3. maja, i poziva ih da više pažnje usmere na verodostojnost informacija, da se ponašaju odgovorno i profesionalno.

U ovom teškom vremenu kada nam koronavirus diktira tempo života, od ogromne je važnosti da svi mediji sa puno opreza i dodatnom odgovornošću nastave da izveštavaju, ne samo o aktuelnoj situaciji, već i o svim ostalim pojavama u društvu, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Novinarstvo je prvenstveno lojalno građanima, a novinari su obavezni da govore istinu i da stanovništvu pruže pouzdane i proverene informacije.

Ministarstvo kulture i informisanja ističe da uvek i bespogovorno najoštrije osuđuje sve pretnje, vređanja, pritiske i ugrožavanja bezbednosti novinara i medijskih radnika zbog činjenice da obavljaju svoj posao.

Takođe, Ministarstvo odaje posebnu počast svim novinarima u Srbiji i svetu koji su žrtvovali i žrtvuju svoje živote, slobodu ili ličnu dobrobit tražeći istinu i pravdu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare