Ministarstvo kulture i informisanja poziv udruženjima da preispitaju odluku istupanja iz Radne grupe

BEOGRAD


Ministarstvo kulture i informisanje poziva udruženja i asocijacije koje su istupile iz Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara da još jednom preispitaju svoju odluku, da bi mogli da nastavimo zajednički rad na poboljšanju bezbednosti i zaštiti novinara, a sve u cilju stvaranja boljeg medijskog okruženja.

Ministarstvo je ovo objavilo na svom sajtu ali i dalje nema nikakvih poruka na mejling listu Radne grupe na kojoj su predstavnici novinarskih udruženja u sredu predloćili dijalog o aktulenoj situaciji i bezbednosti novinara a povod su napadi na KIRIK ali i prozivke i pretnje drugim novinarima.

Višednevno čutanje predstavnika Vlade, ministarstva i drugih državnih organa, koji su članovi ove Radne grupe, na predlog za razgovor je bio i povod da pet udruženja i asocijacija juče i danas donese odluku o izlasku iz Radne grupe za bezbednost novinara.

U svom saopštenju Ministarstvo kulture i informisanja ne pominje ovo ignorisanje predloga predstavnika novinarskih udruženja ali navodi da je “za tri meseca rada ova Radna grupa pokazala da može zajedno ne samo svojim predlozima, već i konkretnim delovanjem u okviru svog mandata, da pruži veliki doprinos da se bezbednosni položaj novinara poboljša, kao i da se njihova zaštita podigne na jedan viši nivo. Podsećamo da je realizacija projekta „SOS telefon” samo jedan mali, ali značajan korak u tom procesu kroz koji je put u ostvarivanju zaštite novinara precizno trasiran, a sve u cilju pravovremene i efikasne zaštite novinara.

Ministarstvo kulture i informisanja smatra da je na narednom sastanku, koji je planiran ovog meseca, bilo prostora da se razmotre sve aktuelne teme koje su vezane za bezbednost i zaštitu novinara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare