Ministarstvo će odlučivati i o donacijama, dr Dragan Milić odluku smatra besmislenom

NIŠ

  Nabavka medicinske opreme, nezavisno od izvora finansiranja, uključujući i donacije, vrši se isključivo po prethodno pribavljenoj saglasnosti Ministarstva zdravlja, stoji u Obeveštenju Univerzitetsko kliničkog centra Niš nakon što je pomenuto ministarstvo uputilo dopis UKC Niš a povodom  nabavke medicinske opreme pa i donacija koje se dobijaju.

                          „Imajući u vidu navedeno, u obavesti ste da o svakoj potencijalnoj donaciji prethodno obavestite upravu UKC Niš, kako bi se pre realizacije donacije pribavila saglasnost Ministarstva zdravlja Republike Srbije“, navodi se u saopštenju.

                           Profesor dr Dragan Milić, rukovodilac Klinike za kardiohirurgiju UKC Niš je ovu nazvao besmislenom na svom tviter nalogu.

                           „Ministarstvo zdravlja donelo je besmislenu odluku da se ne mogu više obezbeđivati donacije za zdravstvene ustanove u Srbiji bez njihove prethodne saglasnosti i odobrenja! Kardiohirurgija u Nišu danas ne bi radila da nije bilo američkih donacija! Koju poruku šalje Ministarstvo zdravlja? I kome?“, pita se dr Milić u objavi na tviteru. (kraj) VP/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare