Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila Poljanicu

VRANJE 

U Golemom Selu ministarka Anđelka Atanasković obišla je pogon kompanije ,,Yumco” i izjavila da se ovde odlično radi i da su zaposleni zadovoljni, a to je najvažnije. 

U ovom pogonu vranjske kompanije izrađuje se oprema za potrebe vojske Srbije i policije. Deo proizvoda namenjen je izvozu. 

„U razgovoru sa radnicama, saznala sam da su uglavnom sve majke i imaju po dvoje, troje dece, što je veoma važno za očuvanje ovog  strateškog područja Srbije. Nama je cilj da ovde zadržimo stanovništvo uz povećanje nataliteta. Zbog toga je ovaj pogon u Poljanici veoma važan za ovaj kraj, a prioritet u našem radu je otvaranje fabrika i pomoć, pre svega, ugroženim područjima”, rekla je ministarka. 

Ona je čestitala direktoru Goranu Simonoviću na uspešnom poslovanju i obećala i dalje pomoć države kako bi mogli da se zapošljavaju mladi. 

Direktor pogona u Golemom Selu je istakao da je je ova fabrika koja upošljava 88 radnika, od presudnog značaja za održanje ovog kraja.  

Pre toga ministarka je u selu Vlase posetila porodicu Stojanović i uručila vrednu donaciju, rotacionu kosilicu.  

„Ova donacija je naša podrška porodici Stojanović, da ostanu na selu, da im deca rastu i žive ovde. Država će uvek pronaći načine za pružanje pomoći domaćinstvima za ostanak na svojim ognjištima, za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i generalno za poboljšanje uslova života i rada. Ovo je samo još jedan od primera dosledne politike predsednika Aleksandra Vučića koji obilazi celu i Srbiju i nastoji da pruži pomoć i podršku gde god je to moguće”, rekla je ministarka Atanasković.  

Ljiljana Stojanović zahvalila se na pomoći i istakla da joj ova donacija mnogo znači i da će im značajno olakšati obavljanje poslova. Donaciju je obezbedila firma „Jugoinspekt“  iz Beograda.  

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare