Ministarka Irena Vujović boravila u Vranju zbog izgradnje Regionalnog centra za upravljanje otpadom

VRANJE 

„Grad Vranje i sve opštine u Pčinjskom okrugu moraju da donesu, ili usklade svoje Lokalne planove upravljanja otpadom, sa Programom za upravljanje otpadom Ministarstva za zaštitu životne sredine iz 2022. godine, kako bi na najsavremniji mogući način upravljali otpadom“, rekla je danas u Vranju ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović. 

Ministarka je tokom boravka u Vranju razgovarala sa gardonačelnikom Slobodanom Milenkovićem i predstavnicima opština Vranjska Banja, Surdulica, Preševo, Trgovište, Bosilegrad, Bujanovac i Vladičin Han. 

Bio je to nastavak razgovora koji je nedavno održan u Ministarstvu životne sredine u Beogradu, čija je tema bila izgradnja Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Meteris“ u Vranju.  

Ministarka Vujović je istakla da će od sada na ovu temu biti održavani redovni sastanci sa predstavnicima lokalnih samouprava sa ciljem da se  ubrza procedura za realizaciju ovog projekta. 

„Na prethodnom sastanku utvrđeno je da su sve opštine saglasne sa  izgradnjom Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Meteris“. S obzirom da će projekat biti finansiran od strane KFW Banke, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Grada Vranja, ono što je veoma važno je da je u prethodnih nekoliko dana dobijena saglasnost od Vlade za potpisivanje ugovora“, rekla je ministarka. 

Za izgradnju Regionalnog centra sa svim pratećim elementima KFW Banka izdvojiće 12 miliona evra. Vrednost celog projekta je 19 i po miliona evra. 

Realizacijom projekta, planirano je proširenje sadašnje deponije „Meteris“ na prostoru od 64 hektara sa postrojenjem za sortiranje otpada iz svih jedinica lokalnih samouprava Pčinjskog okruga. 

Ovo je rečeno na sastanku kome su prisustvovali i v.d. pomoćnika ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dušan Radonjić, državni sekretar Dragan Stevanović i načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković. (kraj) ZS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare