Ministar Vulin i gradonačelnik Vranja o nastavku saradnje

VRANJE

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Vranju sa gradonačelnikom tog grada Slobodanom Milenkovićem o nastavku saradnje lokalne samouprave i policije u ovom gradu.

„Bezbednost građana je primarni zadatak policije, ali je i odgovornost i zadatak svih nas. Dobra saradnja između lokalne samouprave i policije ključ je većeg stepena bezbednosti i povećanja osećaja sigurnosti kod građana“, rekao je Vulin.

On je istakao da je sa gradonačelnikom razgovarao o lokalitetu za izgradnju nove zgrade za vatrogasno-spasilačku jedinicu, kao i o novim ulaganjima u postavljanje video-nadzora u okolini škola i na većim raskrsnicama, što će doprineti većoj bezbednosti građana.

Vulin se zahvalio gradonačelniku na pomoći koju je grad pružio u projektu izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti istakavši da je kroz taj projekat koji je delo i zamisao predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, država pokazala da o pripadnicima službi bezbednosti brine na poseban način.

Prema njegovim rečima, 105 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova već se uselilo u stanove koji su završeni u prvoj fazi izgradnje, dok je u toku zaključivanje ugovora za drugu fazu izgradnje.

„Cilj nam je da i na ovaj način, uz konstantan rast plata, poboljšamo materijalni položaj naših pripadnika i omogućimo im da reše svoje stambeno pitanje“, rekao je Vulin.

Vulin: Nastavlja se borba protiv organizovanih kriminalnih grupa u svim delovima Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas u Vranju da policija nastavlja borbu protiv organizovanih kriminalnih grupa i da država, na čelu sa predsednikom Vučićem, neće dozvoliti kriminalnim bandama da truju našu decu narkoticima i dodao da će svaki narko-diler biti na udaru policije.

Ministar Vulin, koji je sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Vranju razgovarao o ostvarenim rezultatima i prioritetima rada u narednom periodu, istakao je da od policije očekuje maksimalnu posvećenost u otkrivanju i sprečavanju šverca narkotika preko teritorije naše zemlje.

„U svakom delu Srbije, pa i na jugu, narko-dileri biće na udaru policije. Nema velike i male zaplene droge, svaki sklonjeni gram droge sa ulice je sačuvan život. Niko ne može da truje našu decu i da im uništava budućnost, a da za to ne odgovara. Borba protiv trgovine narkoticima je trajan posao i policija u toj borbi nikada neće posustati“, rekao je ministar Vulin.

Ministar je ocenio da je država u poslednja dva meseca pokazala svu jačinu i odlučnost u obračunu sa organizovanim kriminalnim grupama.

Međutim, kako je naveo, ono na čemu će insistirati u radu svake policijske uprave je borba za običnog čoveka, njegovu sigurnost i bezbednost, njegov osećaj da je u svom gradu, kvartu, ulici zaštićen od svake vrste kriminala.

Na sastanku je bilo reči i o poboljšanju uslova rada policijskih službenika, daljim ulaganjima i jačanju kapaciteta policijske uprave.

„Nastavićemo sa ulaganjima u materijalno-tehničko opremanje pripadnika policije, ali i sa podmlađivanjem kadra. Država će učiniti sve da obezbedi najsavremenije uslove rada, a od vas očekujem da poverenje opravdate i postignete još bolje rezultate“, zaključio je ministar Vulin.

Na početku posete Policijskoj upravi u Vranju ministar Vulin položio je cveće na spomen-obeležje stradalim pripadnicima ove uprave.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare