Ministar Ružić čestitao uspeh na takmičenju u Strazburu studentima Pravnog fakulteta

NIŠ

Ministar prosvete Branko Ružić čestitao je studentima Pravnog fakulteta u Nišu na osvojenom drugom mestu na Devetom trans-evropskom „Moot Court“ superfinalu, koje je održano u Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

 Ružić je u razgovoru sa studentima istakao da su ovakva takmičenja dragocena prilika da razviju svoje kompetencije, ali i da se povežu i upoznaju sa sudijama i budućim kolegama iz različitih zemalja.

                               Ekipu Pravnog fakulteta iz Niša činili su Dušica Lazić, Marija Ranđelović, Pavle Popović, Sanja Milić, Dejana Ristić i Natalija Manojlović. Za takmičenje su ih pripremali docent Ivan Ilić, Marko Nedeljković, Andrija Đorđević i Ana Zdravković. Takmičenje je simulacija suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava.

                              „Čestitam vam na ovom zajedničkom uspehu, koji je rezultat temeljne pripreme, velikog rada i angažovanja. To je razlog što uspeh ni u ovoj prilici nije izostao“, poručio je ministar Ružić .

                               On je pohvalio studente Pravnog fakulteta, koji tradicionalno učestvuju na ovakvim takmičenjima i uvek ostvaruju zapažene rezultate.

                                 Ružić je istakao da visoki plasmani na međunarodnim takmičenjima, svedoče o visokom nivou znanja naših studenata u stručnim pitanjima i dodao da su takvi uspesi i pohvala našeg obrazovnog sistema.

                               „Ministarstvo prosvete ostaje i dalje posvećeno podršci talentovanima učenicima i studentima, kao i daljem unapređenju kvaliteta obrazovanja na svim nivoima“, rekao je on.

                                 Ekipa sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu je stekla to pravo da učestvuje na ovom takmičenju kao pobednik regionalnog, jugoistočnog evropskog moot court takmičenja koje je održano maja meseca ove godine. Tim je zauzeo drugo mesto iza ekipe Lannung, studenata Pravnog fakulteta u Kopenhagenu.

                               Ovo je bilo četvrto učešće niške ekipe na ovom takmičenju, nakon 2014., 2015. i 2017. godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare