Ministar privrede Rade Basta u poseti nekadašnjim vranjskim gigantima „Simpu“ i „Jumku“

VRANJE

„Bez motivisanih radnika nema jake domaće privrede, a bez jake domaće privrede nema jake države“, rekao je danas u Vranju ministar privrede Rade Basta koji je posetio nekadašnje gigante „Simpo“ i „Jumko“.

On je istakao da je njegova pažnja usmerena na dobrobit svakog radnika i unapređenje poslovne klime kako bi Srbija brže napredovala.

„Mora da postoji sloga među nama, da čuvamo jedni druge i da se držimo kao narod. Ova fabrika vredi zbog vrednih ljudi koji u njoj rade“, rekao je ministar Basta radnicima „Simpa“.

Nakon obilaska fabrike održao je sastanak sa generalnim direktorom Simpa Slađanom Disićem i njegovim saradnicima.

„Volim Srbiju i svaki atom snage uložiću u to da otvaramo nova radna mesta. Kao ministar privrede boriću se za svakog radnika, uvažavanje sindikata, ali i poštovanje majki sa troje i četvoro dece koje su stub našeg društva. Ne smemo da nestanemo kao nacija“, poručio je Basta.

U „Jumku“ je obišao pogone konfekcije, dorade, konca, kao i balistike, gde se izrađuje specijalni program za naše snege bezbednosti, ali i izvoz. Balistika čini okosnicu proizvodnog programa ove vranjske kompanije.

Tokom posete ministar privrede sa saradnicima je razgovarao sa generalnim direktorom kompanije Branislavom Trajkovićem.

„Tokom naredne godine suočićemo se sa posledicama teške krize u Evropi i svetu i zato treba da uložimo zajedničke napore da očuvamo našu privredu. Ključ i život ovog okruga su fabrike „Jumko“ i „Simpo“ i zato ćemo da sačuvamo tržište. Moramo da radimo više kako bismo ostvarili zacrtane ciljeve, a sa mesta ministra privrede pružiću vam maksimalnu podršku“, reči su ministra privrede.

U obe fabrike, koje su nekada bile okosnice razvoja ovog kraja, i radnici i rukovodstvo izrazili su zadovoljstvo što država brine o njima i što je ministar među prvim posetama u svom mandatu odabrao baš Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare