Mineco poziva studente rudarstva da konkurišu za stipendiju Fondacije Evro za znanje

BEOGRAD

Britanska kompanija Mineco ,  jedan od najvećih investitora u rudarstvu u Srbiji i regionu, poziva najbolje studente četvrte godine rudarskog inženjerstva sa fakulteta u Srbiji da se prijave za dve stipendije koje ta kompanija dodeljuje preko Fondacije „Evro za znanje”.

Ovo je osma godina od kako Fondacija “Evro za znanje”  raspisuje konkurs, a Mineco  već pet godina za redom  podržava ovu humanu akciju. Mnogi sjajni studenti, dobitnici stipendija prethodnih godina, bili su zainteresovani da se povežu sa Minecovim rudnicima i dobiju priliku da upoznaju  buduće kolege, da steknu korisne kontakte i prođu korisnu praksu, što naša kompanija sa zadovoljstvom može da im omogući.

Fondacija “Evro za znanje” raspisala je konkurs za dodelu pet studentskih stipendija u iznosu od po 100.000 dinara za školsku 2020/21 godinu, od kojih će dve stipendije, po želji donatora Fondacije – kompanije Mineco, biti dodeljene studentima četvrte godine smera rudarsko inženjerstvo.

Konkurs je otvoren do 5. oktobra, a sve stipendije se dodeljuju nepovratno i isplaćivaće se u deset jednakih rata.  

Uz molbu je potrebno dostaviti potvrdu o upisanoj godini (sa prosečnom ocenom). Takođe, Fondaciji Evro za znanje potrebno je dostaviti dokaze o primanjima roditelja iz poslednja tri meseca, a ukoliko roditelji nisu zaposleni potvrdu Nacionalne službe za zapošljavanje. Takođe, kandidati mogu dostaviti i dokaze o posebnim priznanjima i nagradama sa takmičenja, ukoliko ih imaju.

Posebna komisija će, zavisno od uspeha, materijalnog stanja i upisanih studija izabrati kandidate. Rezultati konkursa će biti poznati do kraja oktobra 2020. godine. O načinu izbora stipendista kandidati se mogu podrobnije obavestiti na sajtu https://www.evrozaznanje.rs/.

U Srbiji je britanska kompanija Mineco, sa partnerima, vlasnik rudnika olova i cinka – Rudnika kod Gornjeg Milanovca, Velikog Majdana kod Ljubovije i Bosil-Metala kod Bosilegrada. U Bosni i Hercegovini, Mineco je većinski vlasnik Rudnika olova i cinka Gross kod Srebrenice, Olova kod Olova, i Rudnika antimona kod Novog Goražda, gde sprovodi istražne radove. Takođe, razvija projekat u Čelebićima kod Foče, gde je overen elaborat o rudnim rezervama i potpisan ugovor o koncesiji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare