Milović: Ako govore da je potrebno jedinstvo, nek se tako i ponašaju

VEČAN

Dragiša Milović, koji je bio kandidat za predsednika opštine Zvečan  na listi  zajedno sa Gradjanskom inicijativom “Srbija demokratija, pravda”  I bio meta optužbi I napada, zajedno sa Oliverom Ivanovićem, a paljen mu je I automobile, rekao je JUGpressu da je on , kao odbornik, bio pozvan na razgovor as Vučićem.

“Predsedniku Srbije sam rekao da, ako se već govori da je potrebno jedinstvo Srba, onda državni funkcioneri ne smeju da nas ovde na Kosovu dele na “Vučićeve” I druge Srbe”, rekao je Milović  koji je I bivši predsednik opštine Zvečane.

On je dodao da Vučićeve poruke o jedinstvu “treba da čuju I njegovi ljudi ovde na Kosovu”.

Milović misli I da je ova poseta I razgovor trebalo da se dogodi ranije I da se” možda ne bi desila ova tragedija I Oliver ubijen”.

“Sada u ovom trenutku, posle svega što se desilo, te tragedije, kada je narod zabrinut I šapatom priča da nema šta da se traži na Kosovu I da je već počelo iseljavanje I prodaja stanova I kuća na severu Kosova, dolazak predsednika Srbije I njegova izjava  da će se naći počinioc ubistva, ma ko on bio, je jako važno. Porodici, pre svega  a I nama koji živimo ovde I na severu Kosova”, rekao je Milović.

“Na severu Kosova imamo nekoliko ubistava  a počinioci nisu otkriveni, imamo toliko paljenja automobile za koja se I dalje ne zna ko je izvršioc. I to su sve stvari o kojima je vise puta govorio i Oliver Ivanović”.

Milović je rekao da “ohrabruje što je predsednik govorio oko ulaganja ovde I otvaranja novih radnih mesta.

Na pitanje JUGpressa da li , posle svega što je činjeno I napada koje su u predizbornoj kampanji doživljavali on I pokojni Oliver Ivanović, veruje da su Vučićeve poruke danas shvatili I funkcioneri I aktivisti SNS na severu Kosova da je potrebno jedinstvo, Milović je rekao da je predsedniku ukazao na to.

“Takve poruke koje smo dobijali Oliver Ivanović I ja I to što su preživele naše porodice ne sme nikome vise da se dogadja. Za nas su govorili da smo neprijatelji a Oliver Ivanović je proglašavan izdajnikom, satelitom, da iza nejga stoji Priština, stavljana mu je zastava Kosova iza glave a posle togase sahranjuje u Aleji zaslužnih gradjana. Moramo voditi računa, ako se već pozivano na jedinstvo, predsedniku sam reka , a to važi I za vladins službenike , koji su govorili da je glas za Olivera Ivanovića glas za razbijanje Srbije, moramo voditi računa  kako se ponašamo jedni drugih. Bez obzira na to da li smo politički neistomišljenici ili nismo”.

Milović je rekao I da je takva poruka , ali I ponašanje u stvarnom životu na terenu na Kosovu “životno važno”.

“Nas Srba je ovde malo ostalo I ako ne počnemo da se ponašamo tako, biće nas još manje”, rekao je Milović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare