Miljković: Sudije nedorasle za derbi sa Nišlijama

NIŠ

Na vanrednoj konferenciji za medije Rukometnog kluba „Dubočica 54“ sportski direktor kluba Saša Miljković se osvrnuo na utakmicu trećeg kola u kome su Leskovčani ugostili ekipu „Železničara“ iz Niša.

„Mi smo imali odličan start u ovom prvenstvu dve pobede u prva dva kola i potajno smo se i nadali da možemo i do trećeg trijumfa protiv Nišlija. Nismo uspeli u tome i zbog toga smo nakon utakmice izdali saopštenje u kojem smo izrazili nezadovoljstvo poslednjom odlukom sudija na utakmici, odlukom koja je donešena na 15 sekundi pre kraja. Sudija je našao za shodno da svira faul u napadu našeg kapitena Marinkovića, iako je bio penal nad njim, a on je i postigao gol iz te situacije. Sudija u polju Milosavljević je time direktno uticao na rezultat i mi smo izgubili utakmicu umesto da osvojimo bod koji nam može mnogo značiti u nastavku prvenstva. Mi smo dobili i zvanični odgovor od lige u kome stoji da oni smatraju da nije bilo nikakvih pogrešnih odluka. Mi, da se razumemo, ne kukamo zbog poraza, to je sastavni deo sporta, ali ovakvi gestovi mogu da se odraze na interesovanje navijača za praćenje utakmica. Mislimo da ovaj sudijski par nije dorastao ovakvom nivou utakmica.“

Trener Saša Pejčić smatra da su Nišlije potpuno zasluženo odnele bodove iz Leskovca, jer je bilo dosta grešaka u redovima „Dubočice“.

„Ali, nakon pregledanog snimka mišljenja sam da nije bilo „probijanja“ i da su sudije direktno uticale na rezultat. I sam sam u tom trenutku mislio da je sudija u pravu, jer ugao odakle sam ja video tu spornu situaciju nije najbolji, ali je sudija bio u idealnoj situaciji da to vidi. Greške su sastavni deo i sporta i života i to nije sporno, ali je malo čudno, po meni, napraviti ovakvu grešku u ovakvom trenutku!?“

I Miljković i Pejčić zajedno ističu da takmičenje ide dalje, da u subotu sledi nova utakmica, ide se na noge „Partizanu“ i očekuju da se ponovi situacija sa prethodnog gostovanja protiv „Crvene zvezde“, kada je veća podrška sa tribina bila za rukometaše „Dubočice 54“ nego za domaćina.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare