Miličković: Stanje bezbednosti na jugu stabilno

VRANJE
Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković rekao je danas u Policijskoj upravi u Vranju da je stanje bezbednosti na području ove  uprave od početka godine stabilno, smanjen je ukupan broj krivičnih dela i prekršaja iz oblasti javnog reda i mira i nije bilo međunacionalnih incidenata.

 

“U prvih devet meseci ove godine, smanjen je broj krivičnih dela za 109 u odnosu na isti period prošle godine. Značajni su rezultati postignuti u rasvetljavanju razbojništava čiji je procenat 85,71 %, u pronalasku kradenih vozila gde je od 28 pronađeno 26 vozila, nema nerasvetljenih ubistava.  Zaplenjene su cigarete, duvan i nafta u vrednosti oko dva i po miliona dinara”, rekao je Miličković nakon sastanka sa rukovodiocima Policijske uprave i gradonačelnikom Vranja.

 

Miličković je rekao da je saradnja policije i lokalne vlasti dobra, što je naročito bitno u multietničkim sredinama.

 

“Veoma je važno da građani imaju poverenje u policiju, a ono jača svakodnevnim radom policije u zajednici, saradnjom sa lokalnom samoupravom i drugim institucijama“, izjavio je Miličković.

vranje-policija-sekretar-1

Državni sekretar je sa načelnikom Uprave granične policije Milenkom Božovićem posetio i Regionalni centar granične policije ka Republici Makedoniji, kao i Stanicu granične policije Preševo.

 

“Srbija je bezbedna i sigurna zemlja, a veliki doprinos tome daju upravo policajci koji danonoćno rade vrlo složen i odgovoran posao. Visok stepen profesionalnosti policajci su pokazali od početka migrantske krize, kako u  pristupu prema migrantima, tako i u obezbeđivanju svih uslova da se građani osećaju bezbedno”, naglasio je Miličković.

vranje-policija-sekretar-3

Državni sekretar je izneo podatak da je tokom devet meseci ove godine, policija, u saradnji sa drugim bezbednosnim službama, otkrila 58 krivičnih dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, a procesuirano je 97 izvršioca. Na graničnom prelazu Preševo ove godine je kontrolisano 5.773.806 putnika što je za oko 900.000 više u odnosu na prošlogodišnji period.

vranje-policija-sekretar-2

Državni sekretar Miličković obišao je i stacionarnu patrolu na Maminskom brdu koja koristi specijalno vozilo za nadzor i kontrolu državne granice, takozvane termovizijske kamere .

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Majka
Majka
7 godine pre

Jaka policija=uredna i bezbedna zemlja a pre svega nasa deca!Pohvale gdinu Milickovicu na stabilnosti i kvalitetu,upravo nam takvi ljudi trebaju u policiji!

Sanja
Sanja
7 godine pre

Policija nam uliva poverenje, zato i raste poverenje gradjana u pliciju!Sve pohvale drzavnom sekretaru Milickovicu.

Disic Aleksa
Disic Aleksa
7 godine pre

Najvaznije je da ovakvu informaciju dobijemo od nekog ko zna kako se red,norme i i organizacija rada uvek postuju…To je gorenavedeni Milickovic i zato pozdravljam ovu vest!

Anicic Jovo
Anicic Jovo
7 godine pre

Upravo je najvaznija ova saradnja o kojoj drzavni sektetar govori- na relaciji lokalna samouprava i policija!!Milickovic ima legitimitet da to kaze kao neko ko je uspesno vodio jednu lokalnu samoupravu!!