Milenković obilazio radove na bloku “Pošta banka”VRANJE

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima obišao je Blok „Pošta Banka“ koji je intezivno sređivan u proteklih mesec dana.

Procedura za uređenje ovog bloka trajala je skoro godinu dana, od registrovanja Udruženja stambenih zajednica i izdvajanja sredstava iz budžeta grada, do izvođenja potrebnih radova na sanaciji.

,,Zahvaljujući angažovanju svih relevantnih faktora dobili smo jedan potpuno uređen i reprezentativni kompleks u centru grada. Ovaj blok je kompletno sređen, zakupci lokala se vraćaju i očekujem da će ovaj deo grada zaživeti u punom sjaju“, rekao je Milenković i pozvao ostale stambene zajednice da se registruju.

Jedino tako lokalna samouprava može da pomogne, jer je gradski budžet stabilan i ima mogućnosti da se izdvoje sredstva u te svrhe. Tako će nakon Nove godine biti rekonstrisan krov zgrade ,,Braća Bajić“, dodao je gradonačelnik.

Predsednica udruženja stambenih zajednica Blok „Pošta Banja“ Nataša Stojiljković zahvalila se gradskom rukovodstvu na podršci i pomoći u sredjivanju bloka.

,,Očišćen je prostor u površini od 2000 kvadrata, sanirani delovi krova, zamenjene instalacije i izvedeni radovi na krečenju i farbanju celog komleksa. Stanari zgrada i zakupci lokala nastaviće sa održavanjem i daljim sredjivanjem bloka“, istakla je Stojiljkovićeva.

Blok „Pošta Banka“, koji je u samom centru grada do sređivanja predstavljao je ruglo. Ranijih godina za taj deo bila je zadužena osoba koja je koliko toliko brinula o sređivanju ovog prostora.

Sredjivanjem ovog kompleksa rešen veliki ekološko-sanitarni problem.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare