Milenković: Moštanica dobila 5 kilometara vodovodne mreže, a dobiće i kanalizaciju, apoteku i novu stolariju u školi

VRANJE

Predsednik Privremenog organa Grada Vranja, i bivši gradonačelnik Slobodan Milenković sa saradnicima i TV ekipom posetio je selo Moštanica koje je dobilo 5 kilometra i 123 metra vodovodne mreže za koje je Grad i Ministarstvo poljoprivrede izdvojilo 28 miliona dinara sa PDV-om. Milenković je pored toga obećao kanalizaciju, apoteku, i novu stolariju u školi,
saopšteno je iz Gradske službe za odnose sa javnošću Grada Vranja.

,,Posle toliko vremena uveli smo vodovodnu mrežu u selu Moštanica i sada na česmama u domaćinstvima ovde teče voda iz Brane Prvonek. Dužina vodovodne mreže u selu Moštanica je 5 kilometara i 123  metra. I  tu nećemo stati, jer u koje god selo odemo prvi zahtev meštana je zdrava pijaća voda. Imali smo priliku da čujemo i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, prilikom nedavne posete selu Trebešinje, koji je nagovestio da će sledeći program države, kao pandam ,,Čistoj Srbiji” i uvođenju kanalizacione mreže, upravo biti uvođenje vodovodne mreže na teritoriji Srbije u ruralnim sredinama”, rekao je Milenković.

Dodao je da je pored vodovodne mreže u planu da na proleće počne izgradnja i kanalizacione mreže kroz projekat ,,Čista Srbija”, a nakon toga i rehabilitacija same saobraćajnice.

Milenković je naveo i da je krov školskog objekta zamenjen pre tri godine, ali da je potrebno dalje ulaganje kada su u pitanju stolarija, renoviranje učionica i poboljšanje energetske efikasnosti.

,,Takođe, u postojećoj ambulanti u selu koja je zbog epidemije kovida prestala da radi, ponovo će se obavljati pregledi meštana i to dva puta nedeljno, a paralaleno sa ambulantom počeće da radi i apoteka”, rekao je Milenković.

Milenković je u pratnji nekolicine lokalnih medija obišao domaćinstvo Dragana Stošića gde ih je ,,po starom običaju dočekalo slatko i sveža voda ovog puta iz Brane Prvonek”. (kraj) DC/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare