Milenković Kerković: TV Belami linčuje istinu za novac

NIŠ

Na posebnoj sednici Narodne skupštine, održanoj 2. i 3. februara 2023. godine, narodnim poslanicima se obratio predsednik Republike Aleksandar Vučić, i to nakon svog obraćanja građanima 20. januara u kome je izneo „ultimatum“ zapadne petorke koji je „prihvatio da implementira kao novi pregovarački okvir“ u daljim pregovorima o statusu KiM. To je dovelo do zajedničkog nastupa tri državotvorne poslaničke grupe u Narodnoj skuoštini: Dveri-Patriotski blok, Zavetnici i koalicije NADA. Veče pred sednicu „Informer“ je na naslovnoj strani objavio da ovaj novi blok stranaka planira da „zapali Skupštinu“.

Nakon toga, niška TV Belami pušta svoju interpretaciju događaja sa skupštinske sednice, proglašavajući poslanike opozicije koji su štitili Poslovnik o radu za „siledžije, izrode, izdajnike i bolesne koji sarađuju sa Kurtijem“, tvrdeći da su hteli da linčuju predsednika Republike, a u skladu sa prethodno datom izjavom gradonačelnice Niša Dragane Sotirivski.

Jasno je da zbog ogromnog novca koji dobija iz budžeta svake godine, televizija Belami, koja je i do sada služila svakoj vlasti, nastavlja da to radi i svih ovih deset godina od kada državom i gradom vlada SNS. Svake godine vlasnik ove televizije, ali i brojnih njegovih osnovanih medijskih proksi organizacija, dobija više od polovine svih sredstava kojima grad Niš sufinansira medije. Ove godine je za te namene dat najveći iznos do sada, 85 miliona dinara (780.000 evra), a više od polovine tog novca dobili su projekti medija i organizacija u vlasništvu Vitka Radomirovića, koji je vlasnik i TV Belami. Do sada je 4.5 miliona evra niških para dato ovim medijima.

Zato i ne čudi ovo poslednje izveštavanje o aktivnostima državotvorne opozicije u Narodnoj skupštini, koje su novinari Vitka Radomirovića nazvali „izrodima i bolesnima“. Istinu su građani mogli da vide u direktnom televizijskom prenosu, samo to nisu videli novanari TV Belami koji, kao i Pink, Informer, Alo i ostali režinski tabloidi, nastavljaju sa pričom da su poslanici hteli da linčuju predsednika Republike, a istina je potpuno drugačija – da upravo ti mediji linčuju istinu.

Onaj koji istinu prodaje za novac iz budžeta Niša nije medij. Nije medij ni onaj ko se koristi govorom mržnje i uvredljivo se izražava o političkim protivnicima svojih finansijera. A za to će odgovarati svi, uključujući i TV Belami, koji crtaju mete na čelima političkih protivnika SNS-a i njihove pogubne politike. Prvi korak ka tome jeste prijava protiv TV Belami koju smo predali Regulatornom telu za elektronske medije i u kojoj zahtevamo od REM-a da postupi po zakonu i izrekne odgovarajuću kaznu ovoj režimskoj televiziji.

prof. dr Tamara Milenković Kerković

Narodni poslanik
Potpredsednik Dveri

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare