Milenkovic : Dugoročni ugovori bolji

 

LESKOVAC

Potpisivanje ovih ugovora u letnjem i zimskom periodu potvrda je da sistem održavanja puteva koji je uspostavljen u gradu dobro funkcioniše, rekao je danas direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Milenko Milenković.

„Ovo je drugi put da mi zaključujemo dvogodišnje ugovore na letnjem održavanju. Uspeli smo da u 2015. i 2016. godini u celosti realizujemo ugovor, vrednosti 60 miliona dinara. Realizovali smo uspešno i ugovor za zimsku službu. Ove godine je razlika kod zimske službe to što imamo dvogodišnji ugovor, što je za Direkciju od značaja zbog toga što će se posvetiti nekim drugim poslovima“, rekao je Milenković.

On je dodao da su u celosti realizovani i programi periodičnog održavanja za 2015. i 2016. godinu.

Očekivanja su da će u narednoj godini iz gradskog bedžeta za periodično održavanje biti odvojeno oko 100 miliona dinara.

Na pitanje novinara JUGpressa  po zbog čega su bolji ugovori koji se poptisuju na duži vremenski period, da li je to garancija da će radovi biti kvalitetniji, i šta je pokazalo dosadašnje iskustvo,  Milenković je odgovorio:

“Višegodišnji ugovori su neuporedljivo bolje rešenje od jednogodišnjih ugovora, pre svega jer se time postiže da sam tenderski postupak ne utiče na trenutak izvođenja radova. Imamo mogućnost da sa ovim ugovorom krenemo blagovremeno u pripremu puteva. Najveći broj udranih rupa na putevima javlja se nakon zime, i ukoliko nemate izabranog izvođača, tada kada je najpotrebnije ne možete da izvedete radove. To utiče i na kvalitet jer se radi o ugovorima sa većim iznosima, pa su i uslovi za dokazivanje finansijskih i tehničkih kapaciteta stroži, tako da uvek dobijemo boljeg izvođača. Najveća prednost ovoga je blagovremenost, da pre zime možemo da puteve saniramo i da u proleće, kada su putevi najviše oštećeni, regujemo blagovremeno. Generalno mi posao imamo najviše od marta do juna, u toku godine su to manje investicije. Ovaj period je značajan kao priprema za zimski period, da bi zimska služba mogla da kvalitetnije obavlja posao, rekao je Milenković.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Hana
Hana
7 godine pre

ma dajte naučite neke osnove o pisanju ugovora barem, imate svugdke online evo evo vidite http://www.egzemplar.com/ugovori

idi begaj
idi begaj
7 godine pre

Samo neodogovoran tvrdi da je bolji posao onaj zanavek. Pa javne nabavke ne bi postojale, da ne postoje prevaranti koji hoce da sami ugovaraju, da to ne bude javno, da ne bude svaki cas, nego jedan njihov da se izbere i da traje sto duze, zauvek, da drugi nikad ne dodje. Korupcija je i nastala tako sto je jedan te isti snabdevao uslugama i proizvodima. Da li to ovaj direktor na mala vrata ukida javne nabavke i vraca dogovaranje, umesto mogucnost da vise njih svake godine izvode radove? Ili priznaje da nesposoban da jednom godisnje sprovede nabavku ko svi ostali? Inace ovaj direktor je poznatiji po lapidarijum koji nije zaziveo, po litice umesto drveca koje ne bacaju hladovinu i sad po tendeer jednom zauvek. Sta li ce jos dozivimo dok se Mesko opasulji.