Mileniju tim protiv JUGpressa u Višem sudu u Beogradu zbog izveštaja sa press konferencije u Leskovcu

BEOGRAD

U Višem sudu u Beogradu ( Palata pravde) za sutra u 12 sati je zakazano ročište po drugoj tužbi privatne kompanije Milenijum tim iz Beograda protiv osnivača Regionalne informativne agencije JUGpress Udruženja građana Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije i glavne i odgovorne urednice Ljiljane Stojanović.

Ovo ročište je zakazana po tužbi zbog objavljivanja izveštaja sa press konferencije Narodne stranke u Leskovcu .

Ovu press konferenciju, na kojoj su lideri te stranke govorili o kupovini i zakupu oko 700 hektara nekadašnje imovine “PLantaže” a zanimljhivo je da je izveštaje objavilo još desetak loklanih medija ali da je tužen samo osnivač JUGpressa.

Ovo je duga tužba te kompanije protiv JUGprerssa.

Prvu, za izveštavanje sa press konferencije iste stranke u Vranju, je sudija Višeg suda u Beogradu odbacila ali se Milenijum tim žalio na tu odluku.

A dvojica vlasnika Mileniju tima, Ivan Bošnjak i Stojan Vujko su protiv osnivača agencije JUGpress i glavne i dogovorn urednice Ljiljane Stojanović podenli tužbu za “duševni bol”.

Prvo ročište po ovoj tužbi je odloženo zato što je Bošnjak , koji je bio prisutan u hodniku Višeg suda, pet minuta pre početka otišao sa obrazloženjem da ima ranije zakazane privatne obaveze .

Sem JUGpressa, tuženi su i Danas, N1, Njuzmaks Adria, portal nova.rs. Ne davimo Beograd.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Pepeljuga
Pepeljuga
1 godina pre

Puna podrška novinarima Jugpress-a i nezavisnom novinarstvu u ovoj mafijaškoj kvazidržavi u kojoj sudovi nažalost i ne znaju pravo značenje reči nezavisni a kamoli nešto drugo. Ali doćiće vreme kada će narod suditi svima njima uključujući i “nezavisne” sudije.