Mihajlović u Medveđi: Dve milijarde za puteve u Jablaničkom okrugu

MEDVEĐA

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetili su danas opštinu Medveđa.

Oni su imali sastanak sa načelnikom Jablaničkog upravnog okruga Milošem Ćirićem i predsednicima opština sa teritorije okruga i gradonačelnikom Leskovca a nakon toga i sastanak sa predsednikom opštine Medveđa Nebojšom Arsićem.

Na konferenciji za medije koja je usledila nakon sastanaka potpredsednica Vlade Republike Srbije Zorana Mihajlović rekla je da će ulaganje u Jablaničkom okrugu u 2019. godini za putnu strukturu biti dve milijarde dinara.

„Danas smo razgovarali o tome gde su potrebni putevi, gde rekonstrukcija, da se popravljaju mostovi… Napravljena je i dinamika gde će se i šta raditi tokom ove godine, a kontrola će biti zajednička. Između ostalog, biće urađen put Lebane – Medveđa i Leskovac – Lebane, a ovih dana krenuće i radovi na završetku obilaznice oko Leskovca, koja je trebalo da bude završena do kraja 2019. Bilo je razgovora i o zakonima iz oblasti građevinarstva, jer nije uvek moguće očekivati da možemo da uradimo sve u infrastrukturi, a da se pre toga nismo pozabavili ozakonjenjem ili izdavanjem građevinskih dozvola, “ rekla je Mihalović.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da se problemi najbolje rešavaju kroz direktan kontakt i razgovor.

„Danas smo bili u mogućnosti da sagledamo sve ono što je urađeno, ali i da pričamo o onim kapitalnim, ali i malim projektima koji će učiniti da u lokalu bolje živimo. U prethodne četiri godine smo završili tri hale, u Lebanu, Bojniku i Leskovcu. Sada želim oda i u drugim opštinama završimo započete hale koje su započete ili zahtevaju rekonstrukciju, kako bi svi građani mogli da kvalitetnije žive. Kroz donacije sportskih rekvizita i opreme planiramo da poboljšamo i sistem školskog sporta, ali i da podstaknemo mlade da kroz pisanje projekata doprinesu boljitku svoje zajednice.“

Načelnik Jablaničkog okruga Miloš Ćirić pohvalio je saradnju između Vlade Srbije i Jablaničkog okruga, rekvši da je na visokom nivou.

Njega je, inače, na tu funkciju postavila Vlada Srbije sa kojoj, eto danas pročita “dobro saradjuje” (!?)

„Danas smo razgovarali o problemima koje imaju lokalne samouprave i doneli smo neke zaključke čije realizacije treba da počnu da se ostvaruju u vrlo kratkom roku. Bilo je reči i o prikazu Zakona o stanovanju, odnosno adresama i registrima i izmeni Zakona o planiranoj izgradnji na teritoriji Republike Srbije.“

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić je ushićeno rekoa da se “trenutno piše nova istorija Medveđe” ali nije objansio kakva je .

„Pre desetak dana smo imali veoma uspešnu posetu predsednika Vučića, a sada imamo potpredsednicu vlade, ministra, nekoliko državnih sekretara i mnogobrojne direktore javnih preduzeća. Ovim načinom država Srbija pokazuje koliko misli na sve svoje opštine, na opštinu Medveđa gde su ljudi spremni da ostanu. Ono što smo danas dogovorili će svakako doprineti i biti podsticaj da Medveđa vrati točak migracije, a bogatstva koja ovde imamo budu u službi povećanja ekonomskog razvoja naše sredine.“

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović pohvalila je opštinu Medveđa, rekavši da je iznad republičkog proseka u brzini izdavanja građevinskih dozvola i ozakonjenja, te kao takva može da služi za primer ne samo jablaničkom okrugu, nego i Srbiji. Ona je obećala i pomoću opremi za JKP „Obnova“ iz Medveđe kako bi moglo samostalno da se bavi održavanjem puteva.

„Oni sada imaju dve mašine i jedan kamion koji je star 50 godina, videćemo da od preduzeća koja više ne koriste mašine, a u dobrom su stanju, videćemo da se ta mehanizacija kupi za Medveđu. Takođe, „Koridori“ će nakon završetka svih radova, jedno vozilo ustupiti Medveđi i dobiće ga najverovatnije Centar za socijalni rad.“

Iako najavljen u pozivu za medije na press konferenciji nije govorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Borivoje
Borivoje
5 godine pre

Gradnja infrastrukture je bitan faktor za razvoj jednog kraja.