Mihajlović kaže da je iz novina saznala da je krivična prijava protiv Grčića odbačena

NIŠ

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je  da ne zna da je tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora „Elektroprivrede Srbije“ Milorada Grčića i da je informaciju o tome videla u novinama.

 „Ministarstvo rudarstva i energetike nije dobilo ni jedan zvanični papir iz tužilaštva da je odbačena prijava, a tačnije mi imao tri prijave protiv Grčića“, istakla je Mihajlović i dodala:

                           „ Jedna je Višem tužilaštvu u Beogradu zbog toga što je na nezakonit način vršio svoju funkciju v. d. direktora. Druga je Tužilaštvu za organizovani kriminal zato što je neistinama i lažima pravio paniku i napravio zastoj u proizvodnji otkrivka od pet sati, odnosno 60 miliona dinara. Treća prijava je Tužilaštvu za organizovani kriminal za sve ono što se desilo prošle godine u decembru, zbog čega je ova država bila na ivici kolapsa i zbog čega je tada bila ugrožena nacionalna bezbednost“, negoduje ministarka rudarstva i energetike.

                             „Tužilaštvo je nezavistan organ, čekam da dobijem zvaničnu informaciju o tome šta su odlučili pa da mogu da komentarišem. Jesam iznenađena ako je tačno da je prijava odbačena. Zaista mislim da nema veze sa pravdom i zdravim razumom. To je ludost“, kazala je Mihajlović.

                           Mihajlović je dodala i da je istina da   danas plaćamo stotine miliona evra zbog lošeg upravljanja Elektroprivredom Srbije.

                         „EPS je i noćas uvozio električnu energiju i dao za to 1,8 miliona evra. To radimo skoro svakog dana, a zima još nije došla“, istakla je Mihajlović.

                            Mihajlović kazala da se nada da će dati rezultate to što je Ministarstvo rudarstva i energetike podnelo krivične prijave za nesreću u rudnika „Soko“ u Sokobanji, jer, dodala je, postoje zaista neosporni dokazi za to.

                          „Zaista se nadam da će ovo što smo dodatno pokrenuli kod Višeg tužilaštva u Nišu dati određene rezultate, jer postoje neosporni dokazi“, zaključila je Zorana Mihajlović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare