“Metroparking jug” duguje gradu 33 miliona dinara, Cvetanović tvrdi da će da ih tuži ako ne izmire dug

LESKOVAC

“Metroparking jug” duguje gradu 33miliona dinara, Cvetanović tvrdi da će da ih tuži ako ne izmire dug.

Izveštaj preduzeća „Metroparking Jug“ prokomentarisao je na sednici Gradskog veća gradonačelnik Goran Cvetanović rekavši da u njemu stoji da će završni finansijski izveštaj biti naknadno dostavljen.

„Tu stoji i da je u 2023. godini „Metroparking Jug“ u budžet grada uplatio 6.163.043 dinara kao naknadu na osnovu ugovornog učešća Grada Leskovca u prihod od naplate parkiranja. Ova firma duguje gradu 33 miliona dinara. Više puta smo pisali, a ako u toku meseca ne uplate ovaj iznos biće sigurno utuženi od strane grada.“

U izveštaju za 2023. godinu „Metroparking Jug-a“ se kaže da ovo preduzeće posluje u skladu sa propisima i da je došlo do povećanja obima u skoro svim aktivnostima. Tako je naplata preko SMS poruka uvećana za 2,7%, a ukupno je poslato 711.055 poruka. Prodaja pretplatnih karata uvećana je za 8,2%, a ukupno je izdato 2.798 karata. Izdavanje parking naloga uvećano je za 0,5%, a ukupno je izdato 15.525 parking mesta. Specijalno vozilo „pauk“ imalo je 1.726 intervencija. Nastavljena je i akcija „Besplatni parking za trudnice“, gde je izdato 110 karata, što je povećanje od 34,8%. Preko Udruženja parkirališta Srbije obezbeđena je nabavka invalidskih kartica za obeležavanje vozila i besplatno parkiranje na teritoriji Republike Srbije. Izdato je 512 ovakvih kartica, što je uvećanje za 6,4%. Radnici ove firme su postali prepoznatljivi, jer nose legitimacije i opremu firme, navodi se u izveštaju. (kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Faraon
Faraon
1 mesec pre

Cerka vlasnika vozi dzipove,on sam vozi dzipove,kuce,vile….a duguje 33 miliona???? Za 25.000din duga secete ljuduma struju…a on duguje 33miliona??? I sta??? Ugasice doo firmu,napravice novu,a ti ces dobiti jos jedan stan…

lopuže
lopuže
1 mesec pre
Odgovori  Faraon

Da vlast nije bila koruptivna, ne bi se toliko obogatili politicari, njihove porodice, deca. A naša sirotinjka. A kao mi ih biramo, oni rade za dobro građana. Kad bi se lagali.

n n n
n n n
1 mesec pre

Ha,ha,ha tuži sam sebe

natam navam
natam navam
1 mesec pre

Kada treba da odete do zdravstvene stanice “Stari ured”u ulici Ratka Pavlovica,nemate mesta za parking.Sva parking mesta su rezervisana za razne kafice,banke i druge firme,izuzev samo jednog parking mesta koje mogu da koriste pacijenti,i onako bolesni nemogu naci parking.
Zato molim redakciju jugpressa da ovo istrazi i pita nadlezne, zasto je neko privilegovan da ima obezbedjeni parking na mestu gde to nebi trebalo da ima,jer bi tu po logici trebalo da imaju pacijenti zdravstvene stanice.

Radničko republikanac
Radničko republikanac
1 mesec pre

Možda bi i vratili dug ili deo duga da rade svoj posao, tj. da uklanjaju nepropisno parkirana vozila na trotoarima, biciklističkim stazama, kolovozu… Doduše, za to treba i asistencija saobraćajaca, ali šta onda radi saobraćajac u “pauku”?