Meštani sela Gornji Matejevac ne daju „Beli vrh“

NIŠ

Meštani sela Gornji Matejevac organizovali su treći po redu protest ispred Skupštine grada Niša zbog odluke donete krajem aprila o, kako si istakli, nezakonitom oduzimanju pašnjaka selu  u njihovom selu u površini od 40 hektara. Meštane je predvodio dobornik u Gradskoj opštini Pantelj, Slaviša Dinić. Mada je ovo već treći prostest koji žitelji Gornjeg Matejevca organizuju vlast se još nije oglasila po ovom pitanju.

 U koje namene će se ovo zemljište koristiti najveći je problem koji zabrinjava meštane Gornjeg Matejevca.

                                  „Ne mogu da razumem gradsku vlast zašto uporno ćuti i ne odgovara na naša pitanja.Mi pitamo jedno, oni odgovaraju drugu. Mi tražimo odgovor na pitanje šta će biti na tom zemljištu, oni odgovaraju šta neće biti. Vodimo bitku i na pravnom polju. Pokrenuli smo prijave i tužbe i nećemo odustati od toga. Neće nas u tome sprečiti ni kiša jer je ovaj narod i po kiši na protestima. Mi „Beli vrh“ ne damo“, kazao je Slaviša Dinić.

                                Gradonačelnica je jednom prilikom kazala da tamo neće da se kopa litijum, da neće da se gaje višnje i čuvaju ovce, dodao je Dinić.

                                „Mi pitamo gradonačelnicu šta će tamo da se dešava i da bude jer to je ono što nas brine. Bojimo se da će to da se da nekim tajkunima“, izričit je Dinić.

                                  Dinić dodaje da odustajanja od odbrane „Belog vrha“ nema. Da imaju saznanje da su geometri već bili na ovom prostoru ali dodaje i da će sve, što se u toku dana podigne, biti i porušeno. Kaže i da će se protesti nastaviti. (kraj) VP/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare