Meštani Badinca najzad dobijaju vodu za piće?

LESKOVAC

U toku su radovi kojima će meštani Badinca najzad, posle skoro deset godina čekanja, dobiti priključak na vodovodnu mrežu leskovačkog „Vodovoda“.

Tako je bar obećano danas.

U ovom selu već postoji vodovodna mreža, ali je , navodni, dugogodišnji problem magistralni put Leskovac-Vlasotince, zbog čega je jedan deo sela imao vodu, a drugi ne.

Ovaj decenijski problem će biti rešen postavljanjem cevi ispod državnog puta, jer su konačno pribavljene potrebne dozvole, rečeno je danas.

Gradonačelnik Lekovca Goran Cvetanović je obišao danas radove i davao izjavu za medije.

On je rekao da grad Leskovac “svakog dana postaje sve uređeniji, lepši i bolje mesto za život svih građana”.
„Jedna od bitnijih stavki kada govorimo o ovoj temi je vodosnabdevanje. Voda je danas naš najdragoceiniji resurs. Zato je neophodno obezbediti kvalitetnu vodu, ali i kontinuitet u snabdevanju našeg stanovništva. Sa tim ciljem lokalna samouprava kostantno ulaže u izgradnju, zamenu i obnovu vodovodne mreže. Trenutno se izvode radovi na izgradnji prelaza glavnog cevovoda ispod puta Leskovac – Vlasotince radi povezivanja sa razvodnom mrežom u naselju Badince. Vrednost radova koji se finansiraju iz budžeta grada je oko dva miliona dinara. Ova investicija nije jedina kada je u ptanju ovaj kraj, jer je izgrađena vodovodna mreža u Guberevcu, Gornjem i Donjem Bunibrodu i Žižavici, za šta je izdvojeno 12 miliona dinara. Jesenas smo sva sela, osim Badinca, povezali na gradski cevovod, i sada kompletiramo vodosnabdevanje svih pet mesta.“
Direktor Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić kaže da je ugovorom bio predviđen rok od 30, ali su radovi završeni za osam dana.
„Ostaje još ispiranje mreže i građani će moći da se priključe i dobiju zdravu pijaću vodu. Domaćinstva sa leve strane državnog puta iz pravca Leskovca prema Vlasotincu dobiće priključak na vodovodnu mrežu nakon izrade projekta i dobijanja saglasnosti od JP „Putevi Srbija“, jer moramo da pribavimo dozvole za rad pored magistralnog puta.“

Posle ove njegove izjave nije jasno koje su to dozvole dobili ako ovu nisu.


VD direktor JKP „Vodovod“ Branislav Stanković očekuje da će sada biti rešen i problem koji su meštani dela Badinca imali sa izmirivanjem obaveza prema ovom preduzeću zbog priključka na vodovodnu mrežu.

Oni, s obzirom da nisu dobili vodu godinama , nisu platili deo ili čitav iznos za priključak.
„Otprilike polovina građana tog dela sela se priključila na mrežu, a polovina njih nije izmirila obaveze. Sada je povećano interesovanje da se sve to završi, jer su građani videli da se problem rešava. Postoji interesovanje i kod onih koji nisu hteli priključak na mrežu da sada to urade i nadam se da će sve biti odrađeno na obostrano zadovoljstvo“ kaže Stanković.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o