Menjaju vodovodne cevi u ulici Božidara Veličkovića

 

LESKOVAC

U toku je rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Božidara Veličkovića. Vrednost investicije je 15 miliona dinara, a predvidjena je zamena vodovodne mreže u dužini od 875 metara. Zbog radova koji će trajati 45 dana, ulica će biti delimično zatvorena za saobraćaj.

“Zbog velikog broja kvarova na mreži i starosti mreže preko 45 godina, ulica Božidara Veličkovića je samu sebe kandidovala da udje u prvi krug ulica kojima je potrebna hitna intervencija. Biće ugradjene cevi od tvrdog polietilena, radjene po evropskim normama koje podrazumevaju da u roku od narednih 50 godina ne bude izmenjen kvalitet samih cevi”, rekla je danas izvršna direktorka tehničkih poslova u “Vodovodu” Vanja Kuzmanović.

Potrošači neće imati gubitke u vodosnabdevanju, s obzirom da će stara vodovodna cev biti u funkciji. Nova vodovodna mreža će biti isprobana na pritisak, dezinfikovana, bakteriološki ispravna i puštena u rad, dodala je Kuzmanović.

Paralelno sa izvodjenjem vodovodne mreže, biće izvodjeni i kućni priključci.

S obzirom da će rekonstrukcija vodovodne mreže biti izvršena u 29 ulica u Leskovcu, angažovana su tri izvodjača radova, firme “Beonant”, “Wetricom” i “Telekomunikacije”.

Zamena vodovodne mreže se obavlja u sklopu projekta koji pruža tehničku podršku opštinama srednje veličine na jugu Srbije iz oblasti vodosnabdevanja i kanalisanja otpadnih voda, u cilju smanjenja gubitaka vode. Projekat se finansira iz programa KFW banke, pri čemu preduzeće “Vodovod” vraća 70 odsto kredita, a 30 odsto je grant.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare