Menadžment Zdravstvenog centra u Vranju diskriminiše pojedine medije

VRANJE

Poziv za poslednju press konferenciju , koja je sazvana povodom vredne donacije Odeljenju ginekologije Opšte bolnice u Vranju nisu dobili svi mediji.

Među njima je i Regionalna agencija JUGpress koja ima svog dopisnika u Vranju i koja je uvek izveštavala iz ove zdravstvene ustanove.

To nije prvi put, a uglavnom se dešava od kako je izabran novi mendžment Zdravstvenog centra.

Oni procenjuju, izgleda, ko je podoban a ko ne da piše o ovoj državnoj ustanovi na čijem su čelu, bez obzira na važnost informacije, domet medija koji izveštava, ne hajući za pacijente koji se leče u Vranju.

Jednostavno ih ne interesuje da li će informacija doći do krajnjeg korisnika, zbog čega uostalom i postoji.

A da je informacija zbog koje su pozvali pojedine medije vredna pažnje je podatak da je nakon pet godina vranjska Ginekologija dobila nove CTG aparate neophodne kod porođaja.

Donacija je vredna 750.000 dinara. Jedan CTG aparat  donirala je Holding kompanija “Jumko”, a ostala dva su obezbedili dobavljači sa kojima sarađuje Zdravstveni centar.

Služba za ginekologiju je do sada imala pet CTG aparata, koji se koriste svakodnevno, na kojima se u proseku uradi više od osam hiljada pregleda godišnje i oni su istrošeni što direktno ukazuje na značaj ove donacije.

Zbog čega menadžment Zdravstvenog centra u Vranju na ovaj način diskriminiše pojedne medije, teško je reči, tim pre što se u većini slučajeva radi o informacijama koje su značajne za brojne pacijente Pčinjskog i Kosovsko-pomoravskog okruga, kojih ima oko 300 hiljada.

Kome treba ovakvo ponašanje, valjda bi trebalo da ispitaju i oni koji su menadžment Zdravstvenog centra Vranje i postavili.


Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare